İklim KriziManşet

İklimi kurtarmak için “Küresel Eksen Değişimi”

0

350.org’un Global Power Shift (Küresel Eksen Değişimi) koordinatörü Mahir Ilgaz

Açık Radyo’da her Perşembe 10:30 – 11:00 arası yayınlanan ve gazeteci Pelin Cengiz ile akademisyen Barış Gençer Baykan’ın birlikte hazırlayıp sundukları Ekonomi& Ekoloji programında bu hafta  350.org’un Global Power Shift (Küresel Eksen Değişimi) koordinatörü Mahir Ilgaz konuk oldu.

Ilgaz, programda hem Haziran ayında İstanbul’da yapılacak ve sonra da tüm dünyaya yayılacak olan Küresel Eksen Değişimi buluşmasını, hem de bütün dünyadaki iklim mücadelesinin geldiği son nokta ve iklim hareketinin olmazsa olmazlarından olan sivil itaatsizlik eylemleri hakkında bilgi verdi.

Programda öncelikle 350.org hakkında bilgi veren Mahir Ilgaz, 350 hareketinin kurucularından ABD’li iklim aktivisti  ve eğitimci Bill McKibben‘a referans verdi ve hareketin arkasında McKibben ve Middlebury College‘daki öğrencilerinin çabalarının yattığını ifade etti. 2008 yılında başlayan bu sürecin halen aynı eski öğrenci grubu ve Bill McKibben önderliğinde devam ettiğini sözlerine ekledi.

350.org’un adının kaynağını da açıklayan Ilgaz, gazetemiz okurlarının da aşina olduğuna emin olduğumuz atmosferdeki karbondioksit oranı düzeyinin 350 ppm’e çekilmesi gerekliliğinden söz ederek, sanayi devrimi öncesi 280ppm olan atmosferik karbondioksit oranının günümüzde 396 ppm’e yükseldiğini, iklim aktivistleri ve 350.org hareketinin ise bilimin öngördüğü en yüksek “güvenli” oran olan 350 ppm seviyesine dönme hedefini önlerine koyduklarını belirtti.

İçinde bulunduğumuz 17 Şubat günü içerisinde ABD’de Beyaz Saray’ın önünde büyük bir iklim mitingi gerçekleştirilecek.  Yeşil Gazete ekibinden Mahmut Boynudelik’in de yerinden takip edip en güncel haberleri en hızlı şekilde paylaşacağı mitingin hemen öncesinde sizlerle Mahir Ilgaz’ın konuk olduğu Ekonomi&Ekoloji programını paylaşmak istedik.

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.