ManşetTürkiye

Diyarbakır Valisi için suç duyurusu

0

Diyarbakır Barosu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ile İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici yaptıkları ortak açıklamada, Vali Toprak’ın “suçluyu kayırma” ve “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüsten” cezalandırılmasını istedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak

10 Şubat’ta 19 yaşındaki Şahin Öner, Şehitlik Semtinde meydana geldiği iddia edilen olaylar sırasında yaşamını yitirdi. Olaydan üç saat sonra, bazı medya organlarında Diyarbakır Valiliği kaynak gösterilerek, bir göstericinin el yapımı patlayıcıyı polis görevlilerine atmak istediği sırada, patlayıcının elinde patlaması sonucu yaşamını yitirdiği yönünde haberlere yer verildi.

Fırat Haber Ajansı ise görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberinde, bir zırhlı polis aracının Öner’e çarparak sürüklediğini, ardından polisler tarafından olay yakınındaki karakola götürüldüğünü yazdı.

Baro ve İHD’nin ortak açıklamasında, valinin yaptığı açıklamayla suç işlediği belirtildi. Açıklamada, otopsi raporunda ulaşılan bulguların, Öner’in ölümüne bir bombanın yol açtığı yönündeki Valiliğin yaptığı açıklamayı doğrulamadığı ifade edildi.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.