Foto GaleriKadınManşet

İzmir’de kadınların coşkulu yükselişi (One Billion Rising -İzmir)

0

Kadına yönelik şiddeti protesto amacıyla başlatılan ve dünya çapında 1 milyar kadına ulaşmayı hedefleyen “one billion rising – bir milyar kadın yükseliyor” isimli kampanya, aynı anda 182 ülke ile birlikte Türkiye’nin pek çok şehrinde gerçekleştirildi.

27 şehirde ve 55 noktada dans ederek gösterilen tepkinin coşkulu kutlamalarının bir adresi de İzmir oldu.

İzmir’de binlerce kadın kentin simgesi saat kulesi önünde toplandı. Eylem dansının kareograflar eşliğinde prova edilmesi ve sahnelenmesi defalarca tekrar edildi. İzmirliler dans etmeye, eğlenmeye doyamadı. Saat 12:00 civarında saat kulesi önünü dolduran kalabalıklar saat yaklaşık 14:00’e kadar doyasıya dans etti.

İzmir Tanıtım Derneği’nin gerçekleştirdiği organizasyonda İzmir’in tanınan Şovmeni Hakan Doğanay  bir konuşma gerçekleştirdi. 20 günlük bir kız çocuğu babası olduğunu belirten Doğanay, kızına Türkiye’de yaşanan kadın şiddetini gelecek yıllarda, geçmişte kalmış bir masal niyetine anlatmak istediğini söyledi. İzmir’in kadın ve Lgbt hareketlerinin de yer aldığı eylemcede örgütler kendi kimliğini kullanmadı. Kadınlara yönelik şiddete danslı tepki İzmir Konak Meydanı’nda unutulmayacak anlara sahne oldu.

İşte video ve fotoğraflarla “İzmir’de Kadınların Coşkulu Yükselişi

-Yeşil Gazete-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More in Foto Galeri

You may also like

Comments

Comments are closed.