ManşetSivil Toplum

Genç Ahali kış kampı sona erdi: “Şahane oldu, yine yapalım”

0

Genç-Ahali’nin “Yeşil, Sol ve tabi ki şenlikli bir gençlik oluşumu” çağrısına ses veren 35 kadar genç birey, geçtiğimiz hafta sonu Çamtepe’de ilk kış kamplarını gerçekleştirdi.

Buğday Derneği’nin Ekolojik Yaşam Kültür Merkezi’nde bir araya gelen gençler yeni gençlik siyasetinin ilkelerini tartıştı, ekolojik yaşadı, vejetaryen yemeklerini birlikte yapıp ilk gençlik gündemini oluşturdu.

Kampın organizasyon ekibinden Cihan Erdal’ın deyimiyle “kampın amacına yönelik olarak önceden katılımcı yöntemlerle hazırlanan programın doğaçlama tartışmalar ve sohbetlerle akışına bırakıldığı” kampta katılımcılar birbirleriyle tanışma, “Nasıl bir dünya?” sorusuna verdikleri cevapları paylaşma ve bundan sonrası için neler yapılabileceğini tartışma imkanı buldular.

Kampın ilk gününde ağırlıklı olarak islamafobi, ekoloji sorunları ve kapitalizm tartışıldı; Adatepebaşı köyüne yürüyüş düzenledi.

Kampa Ankara’dan katılan Enise İncesoy, katılımcıların genelinde gözlemlenen memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Kampa öncelikle Genç-Ahaliyi tanımak ve projelerine dahil olmak için geldim. Çamtepe’de yeşil düşünceyi yaşamak ve yeni siyasetin gençleriyle tanışmak çok güzel bir duyguydu.”

Kampın ikinci gününde ise yeni gençlik siyasetinin ilkeleri ve faaliyet alanları belirlendi, gönüllülük ilkesi üzerinden görev dağılımı yapıldı. Öğleden sonra ise, kamp yerine yürüyüş mesafesindeki Dedetepe Ekolojik Çiftliğine kısa bir gezi düzenlendi.

Pazar akşamı biten kampın sonunda katılımcılar kamptaki atmosferi, paylaşımı ve izlenen doğrudan demokrasi yöntemlerini değerlendirdi. Genç Ahali‘den Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir Eşsözcüsü Güneş Akçay kamp sonrasında yeni siyaset için en doğru yerin burası olduğunu, bu potansiyeli görerek kamptan ayrıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Akçay sözlerini şöyle tamamladı: “Yağmur da yağsa, dolu da yağsa, ellerimiz suda donsa da orada hep beraber olmanın güzelliği çok başkaydı ve ben de Genç Ahali ile birlikte olduğum için çok şanslıydım.”

Kampın kolaylaştırıcılarından Gizem Kastamonulu kamp sonrası düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “35 kişinin çoğu birbirini ilk veya ikinci kez görüyordu. Ama bu iki günü tam bir uyum içinde geçirmeyi bilecek kadar da birbirini tanıyordu. Herkes bir için ucundan tuttu. Zaten amaç da beraber bir işyapabilmenin neye benzediğini görebilmekti.”

Sözlerine ”İdeallerimizin gerçekleşmiş bir örneğini, kırsalda yaşamın nasıl ve ne kadar güzel mümkün olduğunu gösteren bir kış kampı oldu” diye devam eden Gizem Kastamonulu’dan aldığımız bilgilere göre, Genç Ahali önümüzdeki dönemde etkinlik, toplantı ve kampanyalarını arttırarak sürdürmeyi hedefliyor.

“Genç Ahali” grubuna katılım için [email protected] ve [email protected] adreslerinden bilgi alınabilir.

 

Haber: Bahar Topçu

Editör: Durukan Dudu

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.