EğitimManşet

İntihalle suçlanan Almanya Milli Eğitim Bakanı istifa etti

0

Almanya Eğitim Bakanı Annette Schavan, doktora tezinde intihal yaptığı suçlamalarının ardından, 7 yıldır sürdürdüğü görevi bıraktı.

Düsseldorf Heinrich Heine Üniversitesi, yaptıkları incelemenin ardından geçtiğimiz hafta Schavan’ın “doktor” unvanını iptal etmişti.

Afrika gezisinin ardından Başbakan Angela Merkel ile birlikte kameraların karşısına çıkan Schavan, görevinden ayrıldığını açıkladı. Suçlamaları kabul etmeyen Schavan, hakkını yargıda arayacağı mesajını verdi.

Merkel hükümetinde iki yıl önce de Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, doktora tezinin önemli bir bölümünün intihal olduğunun ortaya çıkması üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

Eğitim Bakanı Schavan hakkındaki intihal iddiaları ve kamuoyunda günlerdir süren tartışma, Eylül ayında yapılacak genel seçimler öncesinde Başbakan Angela Merkel’i zor durumda bırakmıştı.

Suçlamaları kabul etmiyor

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan’ın avukatları, üniversitenin intihal yapıldığı sonucuna varan kararının, hatalı bir süreç neticesinde alındığını ve hukuka aykırı olduğunu öne sürüyor. Avukatlar ayrıca üniversitenin kararının ölçüsüz olduğunu da iddia ediyorlar. Schavan’ın doktora tezinde kullandığı kaynakların hepsini çalışmasının kaynakça bölümünde listelediği, kaynaklara atıfta bulunurken yapılan hataların doktora derecesinin iptal edilmesini haklı çıkaramayacağı belirtiliyor.

(Deutsche Welle Türkçe)

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.