DünyaManşet

Tunus istim üstünde. Şükrü Belayid bugün defnediliyor

0

Tunus’ta Çarşamba günü öldürülen muhalefet parti lideri Şükrü Belayid, ülkede büyük gerginliğin yaşandığı bir sırada bugün toprağa verilecek.

Şükrü Belayid’in cenaze töreni başkent Tunus’ta düzenlenirken ülkenin diğer pek çok kentinin de yeni olaylara sahne olmasından endişe ediliyor. Ülkenin en büyük sendikası bir günlük grev çağrısında bulundu.

Tunus devlet televizyonu, üniversitelere cumartesi ve pazar günü derslere ara vermeleri talimatının verildiğini duyururken Fransa Tunus’taki okullarını kapatacağını açıkladı.

Tunus’ta Arap Baharı günlerinden sonra düzenlenen bu türden ilk saldırıda Belayid işe giderken arkadan kurşunlanarak öldürülmüş, saldırgan motosikletle kaçmıştı.

Tunus ve Gafsa’da yapılan gösterilerde polis göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı. Protestocular suikastın arkasında olmakla suçladıkları En Nahda İslamcı partisi öncülüğündeki hükümetin istifa etmesini istiyor.

Başbakan Hamadi Cibali, krizi yatıştırmak için teknokratlardan oluşacak bir hükümet kurulmasını önerdi ancak bu öneri bizzat İslamcı En Nahda partisi tarafından reddedildi.

(BBC Türkçe)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.