Hafta SonuManşet

Takas Şenliği Pazar günü Maltepe Pazarı’nda

0

Yeryüzü Derneği ve Zumbara işbirliği ile  gerçekleştirilen takas şenliğinin beşincisi Pazar günü Maltepe Organik Pazarı’nda gerçekleştiriyor.

Maltepe Organik Pazarı’nın ev sahipliği yaptığı şenlikte, elektronikten kitaba, giysiden doğal ve organik ürünlere, dekorasyon malzemelerinden bebek giysisine, ev yapımı ürünlerden CD’ye kadar birçok eşya takas yoluyla paylaşılıyor.

Takas şenliklerinde dağıtılan kuponların bir sonraki şenliklerde de geçerli olması katılımcıların ihtiyaç duymadıkları eşyaları almasını önlediği gibi kuponlara da bir nevi para birimi işlevi sağlıyor.

Şenliğin organizasyon ekibi, Takas etkinliğinin düzenlenmesindeki öncelikli amacın, günümüz ekonomisinin yarattığı kullan – at yaklaşımına ve her şeyin parasal bir değere sahip olduğu sisteme alternatif, yerel, ufak da olsa bir çözüm sunmak olduğunu söylüyor.

Evlerde atıl durumda bekleyen birkaç kitap, fazla yaptığımız reçel, çocuğumuzun oynamadığı oyuncaklar bir başka kişi için ihtiyaç değeri taşıyabiliyor.

Geçtiğimiz Ekim ayından beri her ay gerçekleştirilen şenlikte katılımcı sayısı ve takas ürünleri çeşitlenerek artmaya devam ediyor. Herkesi de takas ekonomisini ne olduğunu anlamaya çağrısı yapılıyor.

Takas şenliği nedir? diye merak edenler için Dalgalanmayan Huzur Ekonomisi adlı yazı,

Nasıl giderim? Kimler geliyor? diyenler için de Yeryüzü Derneği’nin Facebook sayfası birkaç ipucu verebilir.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.