Kültür-SanatManşet

Lars Von Trier’in yeni filminin ucu göründü

0

Tartışma yaratan filmlerin yönetmeni Lars von Trier’in yeni filmi ‘Nymphomaniac’tan ilk kare yayınlandı.

Yönetmenin, 2009 yılındaki festivalde gösterilen Antichrist filmi içerdiği seks ve şiddet sahneleriyle tartışma yaratmıştı.

2011 yılında Cannes Film Festivali’nde tartışma yaratan ve festivalden men edilmesine neden olan ifadeleri ise Hitler’e “sempati” duyduğunu açıklaması ve “Yahudilere karşı değilim ama İsrail bir baş belası” demesi oldu. Trier, Cannes’da porno film çekmek istediğini de söylemişti.

‘Nymphomaniac’ isimli film, nemfomanik bir kadının doğduğu andan 50 yaşına kadarki cinsel yaşamına odaklanıyor. Trier daha önceki açıklamalarında, filmini ana akım sinemalar için ‘soft’ ve yönetmenin kurgusunu sevenler için ‘sert’ olmak üzere iki farklı versiyonda izleyiciye sunmayı planladığını söylemişti.

Danimarkalı yönetmen 2005 yılında yaptığı açıklamada, “Benim işim tahrik etmek çünkü bu şekilde iyi film yaparsınız” demişti.

Çekimleri Almanya’da gerçekleşen filmin başrolünde daha önce ‘Antichrist’ ve ‘Melancholia’de Lars von Trier ile çalışan Charlotte Gainsbourg yer alıyor.

Gainsbourg’a Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe, Connie Nielsen ve Udo Kier eşlik ediyor.

İşte filmden ilk kare.

'Nymphomaniac'tan ilk kare

 

– Yeşil Gazete –

You may also like

Comments

Comments are closed.