ManşetTürkiye

Yeşiller/Sol, “Elçilik saldırısını kınıyoruz”

0

Yeşiller ve Sol Gelecek; 1 Şubat günü Ankara’daki ABD Büyükelçiğine düzenlenen intihar saldırısını yazılı bir basın açıklaması ile kınadı.

Barış yanlıları olarak şiddetin her türlüsüne nedeni ne olursa olsun karşı çıkıldığının vurgulandığı basın açıklamasında barış içinde yaşanabilir dünya yaratmanın ön koşulu olarak  savaşa, militarizme, erkeklerin kadınlara, insanın diğer canlılara yönelik uyguladığı şiddete ve toplumsal hayatın her yanına sinmiş her türlü şiddete karşı mücadele edilmesi gerektiği belirtildi.

Basın açıklamasının tam metni;

Elçilik saldırısını kınıyoruz, herkesi şiddetsiz bir toplum için çaba harcamaya çağırıyoruz

ABD Büyükelçiliği’ne yapılan intihar saldırısı sonucunda saldırgan ile elçilik girişindeki koruma görevlisi yaşamını yitirdi, o anda orada bulunan bir gazeteci de ağır yaralandı.

Saldırı bize bir kez daha şiddetin yıkıcılığını gösterdi. Amacı ne olursa olsun bu tür saldırıları, yaşamın korunmasını önceliğine alan, barış yanlılarının onaylaması mümkün değildir.

Bu tür olaylar toplumda ciddi güvensizlik duygusu ve kaygılar yaratmaktadır. Güvenlik kaygılarının artması, hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına gerekçe yapılabilmektedir. Bu nedenle, bombalamayı aynı zamanda demokratik toplum yaratma çabalarımıza yönelik bir tehdit olarak görüyoruz.

Kendi bedenini feda eden, yakınında olan her şeyi, herkesi yok etmeye yönelik saldırının, bir siyasi eylem biçimi olarak seçilmesinin de barış ve demokrasi güçlerinin kitlesel mücadele potansiyelini zayıflattığını düşünüyoruz.

Barış içinde yaşanabilir dünya için şiddetten arınmış bir toplumu yaratmalıyız. Bunun için de  savaşa, militarizme, erkeklerin kadınlara, insanın diğer canlılara yönelik uyguladığı şiddete ve toplumsal hayatın her yanına sinmiş her türlü şiddete karşı mücadele etmeliyiz. Siyasetçiler olarak şiddetsiz bir politik dili ve şiddet içermeyen siyaset anlayışını yerleştirmek zorundayız.

Eşit, özgür, barış içinde yaşanabilir bir dünyadan yana olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak, Ankara’daki Elçilik Saldırısını hangi amaçla yapılmış olursa olsun reddediyor ve kınıyoruz. Yaşamını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralı gazeteciye  acil şifalar diliyoruz.

Şiddetten arınmış bir toplum için herkesi duyarlı olmaya ve çaba harcamaya çağırıyoruz.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri
Sevil Turan – Arif Ali Cangı”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.