Medya-İnternet

Gürcü dili de yeni yayın döneminde Nor Radyo’da

0

Dördüncü yaşına giren Nor Radyo, yeni yayın dönemine sekiz dille başlıyor. Bugün başlayan yeni yayın döneminde Nor Radyo’da haken devam etmekte olan Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Hemşince, Lazca, Adıgece, Çeçence programların arasında Gürcüce de eklendi. Bu hafta itibarı ile Çarşamba günleri 19.00-20.00 saattleri arasında gürcü dili ve müziklerini dinlemek isteyenler Nor Radyo’dan “Chveni Xma“yı dinleyebilir.

İnternet üzerinden yayın yapan Nor Radyo’yu dinlemek için norradyo.com/

“Chveni Xma” programında Sarp sınırının iki yakasındaki halkları dil, kültür, müzik, tarih, mutfak, gelenek ve görenek gibi geniş bir yelpazede birleştirmeyi amaçlanıyor.

Anadil programları devam ediyor

Anadolu coğrafyasında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan diğer diller eskiden olduğu gibi Nor Radyo’dan kulağınıza çınlamaya devam edecek

Nor Radyo’da devam eden anadil programları arasında ise; politik olsun olmasın baskı gören ve bu baskılara cevap veren tüm Kurdî unsurları konu eden Solîn ve umudun sesiKurdane, Çerkes halklarını ve kültürlerini tanıtan Nartların Sesi, Antik Kolkhida’dan günümüze Laz dili ve kültürünü aktaran Şk’uneburi K’aidepe, Agos Gazetesi Ermenice sayfaları editörü Pakrat Estukyan ile haftalık yorum programı Orn e Gantsni, Hamşetsu öykü ve manilerinin paylaşıldığı Hemşin Öyküleri yayın hayatına devam edecek.

Nor Radyo’dan Radyo Tiyatrosu

“Anlatılan bizim hikâyemizdir!” diyerek, ülke gündeminde önemli yer tutan öğrenci hareketini ve gündemini konu alan ‘Bal Porsuğu‘, Cuma günleri 19.00-20.00 arasında Nor Radyo’da.

Bir kuşağın hayal meyal hatırladığı radyo tiyatrosunu dinleyicilerle buluşturacak olan ‘Tiradyo‘, Perşembe günleri 22.00-23.00 arasında. Tiradyo’da bir döneme damgasını vurmuş olan arkası yarınlı radyo tiyatrosu nostaljisi günümüze taşınacak.

Medya ve sanat dünyasının emekçilerini yakından tanıma fırsatı bulacağınız ‘Müşterek Sohbetler‘, Salı günleri 20.00-21.00 arasında Nor Radyo’da.

Calderon’un “Hayat nedir?” sorusunun cevabını seçtikleri şiir ve şarkılarla irdeleyecek olan ‘Ceviz Kabuğunda Düşler‘, Perşembe günleri 21.00-22.00 arasında.

“Biz aslında yalnızlığı pek sevmeyiz” diyen ‘Çatlak Sesler, programa konuk olacak sanatçılarla, şarkılar dinleyerek, kitaplar okuyarak, resimlere ve fotoğraflara bakarak hayatı paylaşacak. Pazar günleri 19.00-20.00 arasında Nor Radyo’da.

Blues ve country şarkılar ile ‘Mızıka‘ Pazartesi günleri 23.00-00.00 arasında, psychedelic ve progressive rock şarkılar ile de ‘Kediotu‘ Pazar günleri 21.00-22.00 arasında Nor Radyo’da olacak.

(Bianet)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.