ManşetTürkiye

İşte Samatya katilinin robot resmi!

0

İstanbul Feriköy ve Samatya’da 4 Ermeni kadını hedef alan ve 2’sini öldüren saldırganın robot resmi çizildi. Dosyaya bakan özel ekip, 24 saat iz sürüyor.

28 Aralık’ta işlenen Maritsa Küçük cinayetinin ve yaşlı Ermeni kadınların hedef alındığı diğer üç saldırının faili veya failleri hakkında İstanbul Emniyeti’nin sürdürdüğü geniş çaplı soruşturma devam ediyor. İstihbarat ve terör birimlerince son olarak katilin robot resmi çizildi. Dosyayla ilgilenen özel birim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara yönelik tüm semt sakinlerini tedirgin eden olaylar gerçekleşmesi üzerine olayla ilk olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ilgilendi. Saldırıların hırsızlıktan farklı bir amaçla gerçekleştiği ihtimaline karşın İstihbarat ve Terör birimleri de devreye girdi. Çok yönlü araştırma başlatan İstanbul polisi, 4 olayı da adım adım incelemeye aldı. Kurulan özel bir ekip delilleri titizlikle topladı. Yaralı kurtulan kadınlar ile görgü tanıklarının ifadeleri alındı. Sonuçta 4 olaydaki saldırganın aynı kişi olduğu tespit edildi. Polis, ifadeler doğrultusunda saldırganın robot resmini çizdi. 1.70 metre boylarındaki saldırganın, renkli gözlü olduğu bildirildi. Robot resim, tüm emniyet birimlerine dağıtıldı.

Hep aynı yöntem

İlk olay 28 Aralık’ta yaşandı. Saldırgan, bakkal dükkânı olan Maritsa Küçük’ü (85) tek başına yaşadığı evinde vahşice öldürdü. Ziynet eşyalarını da alıp kaçtı. Polis bu olaydan önce de Feriköy’de yalnız yaşayan yaşlı bir kadının da aynı şekilde öldürüldüğünü tespit etti ve olayla bağlantılı olma ihtimalini değerlendirdi. Öte yandan polis yetkililerinin konuyla ilgili Agos’a yaptığı açıklamalarda, Feriköy saldırısı üzerinde durulmadı. Samatya’daki ölümle sonuçlanan ilk saldırıdan kısa bir süre sonra 87 yaşındaki T.A. da oturduğu eve girdiği sırada bıçaklı saldırıya uğradı. T.A. hastanede yoğun bakıma alındı. Geçtiğimiz hafta ise S. A. evine girerken bıçaklı saldırıya uğradı. Komşuların yetişmesi üzerine saldırgan kaçtı. S. A. kurtarıldı.

(AGOS)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.