UncategorizedYerel

Dikili’de Panel Saldırısı davası devam ediyor

0

19 Ağustos 2006’da Dikili “Barış, Demokrasi ve Emek Festivali” kapsamında yapılan “Altın-Siyanür-Çevre” Paneline katılan konuşmacı ve konukların, altın madeni işçilerinin sopalı ve taşlı saldırıya uğradığı olaylar sonucunda açılan davanın 31. celsesi dün (29 Ocak 2013) tamamlandı.

Elele Hareketi, Dikili Halkı, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Eş Sözcüsü Güneş Akçay ve Yürütme Kurulu üyesi Şeyhdavut Asığ’ın da takip ettiği davanın avukatlığını Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı yaptı.

 

Mahkemede Utkan Özgüven’in ve olay günü maden işçilerinin ulaşımını sağlayan Mustafa Kocaoğlu’ nun ifadeleri alındı. Özellikle servis şöförü Mustafa Kocaoğlu’ nun ifadesi ile saldırının önceden planlandığı, madende  hem gece hem gündüz vardiyasında çalışan işçilerin Dikili’ye taşındığı kanıtladı.

Celseden sonra basın açıklaması yapan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü ve Av. Arif Ali Cangı yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bergama-Ovacık Altın Madenine ilişkin defalarca verilen mahkeme kararı, AİHM kararına rağmen faaliyetin sürdürülmesi, ekolojinin korunmasının yanı sıra hukukun üstünlüğü ilkesinin ihlal edilmesi anlamına gelmektedir. Yaşamın korunması, hukukun üstünlüğünün güvence altında olmadığı bu ortam içinde maden şirketi, çalışanlarını kullanarak 5 Haziran 2005’te çevrecilere taşla, yumurtayla saldırdı ve bir yıl sonra 2006’da Dikili’de panel baskını gerçekleşti.. Yaşamın sürdürülmesi için, çevre ve iklim adaletinin sağlanması açısından bu dava çok önemlidir. Panelin basılmasının cezasız kalması, ekoloji hareketleri için ciddi bir güvensizlik yaratacaktır. Çevre ve iklim adaleti için yola çıkan partimiz ekoloji hareketlerine yapılan saldırılara karşı, hep yaşam savunucularının yanında yer alacaktır.”

Duruşmanın bir sonraki celsesi 7 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.