Kültür-Sanat

Son iki gösterim; Pencere

0

Pencere, neredeyse her gün N.Ç., O.C., H.H. gibi kısaltmalarla bir habere konu olduğu halde sürekli üzeri örtülmeye çalışılan, maruz kalanın suçlu bulunduğu, faillerinse korunduğu çocuk cinsel istismarı konusuna odaklanıyor. Bu odaklanma sürecinde yaşanan şiddete bir pencere açmak yerine, baskın söylemlerden ve yargılamalardan sıyrılıp sözü konunun öznesi olan çocuklara bırakıyor.

Maya Cüneyt Türel Sahnesi: 1/8 Şubat Cuma 20.30

Ray Performans Kolektifi, 2012 yılında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde çocuklarla Ezilenlerin Tiyatrosu üzerine yaptığı çalışmaların deneyiminin ivmesiyle üretken yolculuklarında yan yana ve beraber hareket etme heyecanında bir grup oyuncu, yönetmen, yazar, ressam, akademisyen, tasarımcı ve müzisyenin ortak çalışma zemini olarak ilk ürününü ortaya koyuyor.

Kollektif, Pencere ile bir yandan tiyatro üzerinden ortak bir dil oluşturmaya çabalarken bir yandan da Ezilenlerin Tiyatrosu alanında çalışmaları ile bireysel ve ortaklaşa üretimlerini çok çeşitli alanlarda sürdürüyor.

Ayşe Bayramoğlu’nun yazdığı Doğu Yaşar Akal’ın yönettiği Pencere’de Lara Aysal ve Sedat Can Güvenç rol alıyor.

İlk olarak 30 Kasım’da sahnelenen oyun, son iki gösterimini 1 ve 8 Şubat tarihlerinde Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde gerçekleştirecek.

Oyun Tarihleri

Maya Cüneyt Türel Sahnesi: 1/8 Şubat Cuma 20.30

NOT: Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadıköy İlçe Örgütü üyeleri oyuna gitmek üzere küçük bir organizasyon gerçekleştiriyor. Katılmak isteyenler Ezgi Özcan ([email protected]) ile iletişime geçebilir.

Pencere

Yazan: Ayşe Bayramoğlu

Yöneten: Doğu Yaşar Akal

Oynayanlar: Lara Aysal, Sedat Can Güvenç

 

Yardımcı Yönetmenler: Ozan Cihan, Damla Ekin Tokel, H. Merve Kaya

Müzik: Fırat Yükselir

Kostüm Tasarım: İlayda Saran

Dekor Tasarım: Gökçe Erverdi

Görsel Tasarım: Cihan Önder

Proje Koordinatörü: Ziya Cemre Kutluay

 

İletişim

https://rayperform.com

https://www.facebook.com/RayPerformansKolektifi

https://www.twitter.com/rayperformans

[email protected]

– Yeşil Gazete –

You may also like

Comments

Comments are closed.