ManşetSivil Toplum

Eril şiddetten rahatsız erkekler için İktidar ile yüzleşme atölyesi

0

Cinsiyet Ayrımcılığından, Heteroseksizmden ve Eril Şiddetten Rahatsız Erkekler grubu 2 Şubat’ta “Erkeklik ve iktidar ile yüzleşme” atölye çalışmasını geçekleştirecek.

Ataerkil sistemin ürettiği erkekliğe karşı koymak, verili erkekliği reddetmek ve toplumsal cinsiyetin zorlayıcı kalıplarından çıkmanın tartışılacağı atölye öncesi trans, trans olmayan, gey, biseksüel, heteroseksüel tüm erkeklere sesleniliyor.

Atölye çalışmasının çağrı metni

“Erkeklerle iktidar arasındaki bağlantı nedir? Erkek egemen sistemle her günkü işbirliğimizi, yararlandığımız ayrıcalıkları kendimize itiraf edebilir miyiz? Erkekler, erkek egemen sistemi üretmeye, kendilerine biçilen iktidar rolleri benimsemeye mahkûm mu? Erkek olmak, bugüne kadar bize sunulduğu halleriyle kabul etmemiz gereken değişmez bir olgu mu yoksa dönüştürülebilen bir şey mi? Değişim mümkün mü? Mümkünse ne şekilde, hangi yollarla? Erkeklerin, erkekliğe ve erkek egemen iktidara karşı mücadele etmesinin yolları neler olabilir?

Ataerkil sistemin ürettiği erkekliğe karşı koymak, verili erkekliği reddetmek ve toplumsal cinsiyetin zorlayıcı kalıplarından çıkmayı amaçlayan bir tartışmayı trans, trans olmayan, gey, biseksüel, heteroseksüel tüm erkeklerle beraber yürütmek istiyoruz.”

Düzenleyen: Cinsiyet ayrımcılığından, heteroseksizmden ve eril şiddetten Rahatsız Erkekler

Atölye çalışmasında üst sınırımız 30 kişi olacağından katılımcıların email ya da telefon ile haber vererek kaydolmalarını rica ediyoruz:

İletişim için:

0505 738 89 26 –  [email protected]

2 Şubat 2013 Cumartesi, Saat 12.00-16.00
Yer: Çıplak Ayaklar Stüdyosu
Adresi: Firuzağa mah. Çukurcuma cad. – No: 6/ 3 Beyoğlu / İstanbul

(Uçan Süpürge Haber Merkezi)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.