LGBTİ+

Ahmet Yıldız davasında SPOD’un müdahillik talebi reddedildi

0

Ailesi tarafında eşcinsel kimliği nedeniyle hunharca katledilen Ahmet Yıldız’ın 12. Davası 25 Ocak 2013 Cuma günü Üsküdar Adliyesi’nde görüldü.

Davaya müdahil olarak katılmak isteyen SPOD LGBT Derneği, Ahmet Yıldız’ın avukatları ile birlilkte duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti tarafından alınan karara göre, SPOD LGBT Derneğinin müdahillilk talebi kurumun zarara uğramadığı gerekçesiyle reddedildi. Ahmet Yıldız’ın avukatlarından Rozerin Seda Kip,  “zanlılar yakalanmadıkça bu dava bu şekilde ertelenmelerle uzayıp gidecek, bir an önce katil zanlılarının bulunup adalete teslim edilmesi gerekiyor” dedi.

Zanlıların henüz yakalanmadığı davada sanıkların savunması için İstanbul Barosu tarafından atanan Av. Yaşam Çiçek, “Davada müdafi olarak bulunuyorum. Dava sonuçlanmadan yorum yapmak doğru değil. LGBT derneklerinin müdahillik taleplerini müvvekilimin haklarını koruma kapsamında düşünerek, red talebimizi dile getirdik. Ayrıca müvekkilimi tanımıyorum. Kendisi hakkında fikrim ve yorumum yok” dedi.

Duruşma sonunda alınan karara göre, dava 27 Mayıs 2013 gününe ertelendi.

Haber: Michelle Demishevich

(Yeşil Gazete)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.