Haber Hattı

TEMA’da yönetim kadınlarda

0

TEMA Vakfı’nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı belli oldu.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Doğan Arıkan yerini Deniz Ataç’a devretti. Deniz Ataç’ın yönetim kurulu başkanı olmasıyla, vakfın ilk kez bir kadın başkanı oldu.

Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit’in 1992’de, Anadolu’da yaşanmakta olan erozyon ve çölleşme tehlikesine kamuoyunun dikkatini çekmek kurdukları Tema vakfı, 2o yıldır insanlara toprak erozyonunun nedenlerini, vahim sonuçlarını ve Türkiye’nin çöl olma tehlikesini anlatmaya devam ediyor.

20 yıldır profesönel ve gönüllü bir kadroyla yoluna devam vakfın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına ise  Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy seçildi. Ocak 2008 tarihinden bu yana yönetim kurulu, Mart 2012 tarihi itibariyle de mütevelliler heyeti üyesi olan Gülersoy, bilim insanı kimliğiyle vakfın faaliyet ve görüşlerinin bilimsel temellere dayanmasına hizmet eden Bilim Kurulu’nun gönüllü bir üyeliğini yapmaktaydı.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç Kimdir?

Deniz Ataç, 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi  ve Anadolu Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptı. Citibank N.A., Banque Indosuez, Credit Lyonnais ve Saudi American Bankası’nda Hazine ve Pazarlama Müdürlüğü yaptı. Finans sektöründeki son görevi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcılığı’ydı. Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Fora Zeytin’in üretim ve pazarlama şirketleri olan Ant Gıda A.Ş. ve Zepa Pazarlama A.Ş.nin dokuz yıl Genel Müdürlüğü ile aynı dönemde 4 yıl süreyle Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği’nin ilk kadın yönetim kurulu başkanı oldu. Ayrıca, 2002 yılında Dünya Gazetesi tarafından en başarılı profesyonel kadın yönetici seçildi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy Kimdir?

Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mimar olarak mezun oldu. 1976’da Yüksek Lisans derecesi aldı ve 1981 yılında doktorasını tamamlandı. 1992 yılında profesör oldu. 2003-2004 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevinde bulundu. Nisan 2005-Aralık 2008 tarihleri arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölüm Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, halen aynı üniversitede öğretim üyeliği ve İTÜ Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürüyor. Çeşitli  İngilizce ve Türkçe yayınları, araştırma ve uygulama çalışmaları, çeşitli proje yarışmalarında dereceleri ile İstanbul Tarihi Yarımada Araştırması ile 2004 yılında aldığı Europa Nostra Ödülü başta olmak üzere uluslararası ve ulusal ödülleri bulunmakta.

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.