Tarım-Gıda

Saman fiyatına protesto

0

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Abdullah Kutlu’nun, besicilere kilosu 50 kuruştan kaba yem satacaklarını açıklaması çiftçiler tarafından protesto edildi

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde besiciler ve çiftçiler, geçen yıl balyası 20 lira olan saman fiyatının 50 liraya çıkmasıne tepki gösterdi. Gölcük Ziraat Odası ve Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonuyla çiftçiler bu artışı protesto ederken, borç vadelerinin uzatılmasını istedi.

Gölcük Belediyesi Mezbahası yanında yapılan protesto gösterisine Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı ve yönetim kurulu üyeleri, Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sertoğlu, Köy Muhtarlarları ile köylüler katıldı. Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sertoğlu, yem fiyatlarındaki artış nedeniyle hayvanlarını beslemeyediklerini, özellikle samanın balya fiyanının rekor düzeye çıktığını söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Abdullah Kutlu ise Bulgaristan’dan ithal edilen 200 ton samanın merkez Yakutiye İlçesi’ndeki İstasyon Meydanı’na getirildiğini kaydetti.

Besicilerin mağdur olmaması için Türkiye’nin her tarafında kaba yemin kilosunun KDV dahil 50 kuruşa Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından satılacağını vurgulayan Kutlu Saman, ot, yonca gibi benzeri kaba yemler 50 kuruştan besiciye satılacak. Eğer maliyet 90 kuruş ise 40 kuruşunu bakanlık karşılayacak. İhtiyaçtan fazla vermeyeceğiz. Nisan ayının sonuna kadar satışlarımız devam edecek şeklinde konuştu.

(DHA)

More in Tarım-Gıda

You may also like

Comments

Comments are closed.