İklim Krizi

Kurnaz, “Bursa sıcaklık ortalamasını çoktan aştı”

0

Bursada Bugün gfazetesinden Rabia Deniz’in haberine göre Küresel İklim Değişikliği konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz, Bursa’nın sıcaklık ortalamasını çoktan aştığını belirtti. Sıcaklık nedeniyle İstanbul gibi kalabalık kentlerde önümüzdeki yıllarda toplu ölümlerin yaşanacağını öngören Kurnaz’a göre Bursa’daki küresel iklim değişikliğinin en somut örneği ise Uludağ.

Ocak ayının ortasında 20 dereceyi aşan sıcaklığa maruz kalan, ardından da lodosla sarsılan Bursa’da durum giderek ciddileşiyor. Zirvedeki kar kalınlığı dengesiz hava sıcaklıkları nedeniyle ocak ayının ortalarında giderek düşüyor. Prof. Dr.  Kurnaz, Bursa’nın sıcaklık ortalamasının çoktan aştığını belirterek kentin 29 olması gereken sıcaklık ortalaması 33 dereceye çıktığını ifade etti.

Uludağ’da yaşanan durumu da değerlendiren kurnaz, “Uludağ’da şu an kar kalınlığının durumu zaten her şeyi ortaya koyuyor. Bursa ve Uludağ’da önümüzdeki kışlarda yağış gittikçe azalacak, kısa ve kesik yağışlara hazırlıklı olun” uyarısı yaptı. Kar kalınlığının zirvede ocak ayına rağmen oldukça düşük olduğuna dikkati çeken Kurnaz, böyle giderse Uludağ’ın uzun yıllar yağış sıkıntısı çekebileceğine işaret etti.

(Bursada Bugün)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.