ManşetTürkiye

[Son Dakika] Polis Adliye’de avukatlara saldırdı

0

İstanbul Çağlayan Adliyesi içerisine giren polisin saldırısı sonucu çok sayıda avukat yaralandı. İki avukat kafalarından yaralanırken, çok sayıda avukat hastaneye kaldırıldı.

Dün birçok kentte düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan ÇHD üyelerinin de aralarında olduğu 41 kişi İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. İfade işlemlerinin yapıldığı sırada savcılığın talebi üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisi Adliyeye girerek avukatları dışarı çıkarmak istedi. Gözaltındakilerin sloganlarla protestosu üzerine polis adliye içerisinde biber gazı ve coplar ile saldırıya geçti.

Polislerin coplu saldırısında avukatlardan Bahattin Özdemir ve Ali Şafak’ın kafalarından yaralanırken, birçok kişinin de vücudunun değişik yerlerinden yaralandığı bildirildi.

Av. Davut Erkan ANF’ye verdiği bilgide, gözaltılar ince aramaya tabi tutulmak istendiklerini ancak buna karşı çıktıkları için darp edilerek zorla ince arama yapıldığını ve saatlerdir elleri ters kelepçe olarak bekletildiklerini belirtti.

İstanbul Adliyesi’nde savcılıkla müdafi avukatlar arasında polis barikatı kurulduğunu belirten Erkan, çıkan arbede sonucu Av Ali Şafak ile beraber iki avukatın yaralandığını söyledi.

Ciddi şekilde darp edilen çok sayıda avukat, hastanelere kaldırılırken, polis, İstanbul Barosu Başkanının savcı ile görüşmesi ve avukatların tepkisi üzerine geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

Av. Arif Ali Cangı: “Yaşananlardan doğrudan hükümet sorumlu”

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Av. Arif Ali Cangı olaylar devam ederken twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Av.Bahattin Özdemir ile telefonla görüştüm, Çağlayan Adliyesi’nde her yer polis kaynıyormuş, Bahattin başından hafif yaralanmış. Avukatların kelepçeleri açılmış, Av. Selçuk Kozağaçlı’yı bekliyorlar, kısa süre sonra savcılık sorgusunun başlaması bekleniyor. Bütün işlemler İçişleri Bakanı’nın emri altındaki kolluk tarafından hazırlanıyor, yaşananlardan doğrudan hükümet sorumlu. Bu kadar rezalet yeter, Avukatlara yönelik bu hukuksuzluğa son verin, hemen salıverin.”

Bu arada ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı Suriye’den İstanbul’a dönüşünde Atatürk havalimanında gözaltına alındı.

(ANF, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.