ManşetTürkiye

Polis Devleti çalışıyor. ÇHD üyesi avukatlar gözaltına alındı

0

İstanbul, İzmir ve Ankara’da gerçekleştirilen polis operasyonunda Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DHKP-C’ye yönelik olduğu belirtilen operasyonda Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticisi avukatların bürolarına geceyarısı baskını düzenlendi ve avukatlar gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı ve avukat Oya Aslan haricinde derneğin İstanbul Şubesi Başkanı avukat Taylan Tanay,  ve 10 avukat gözaltına alındı. ÇHD Öğrenci Hakları Komisyonu’nda görev alan iki hukuk fakültesi öğrencisi de gözaltında.

” ALO İmdat Polis Hattı” ekibi de gözaltında

İstanbul Barosu kapsamında “İmdat Polis” hattı olarak bilinen “İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele Kurulu” olarak görev yapan bu avukatlardan şu isimlerin gözaltına alındığı öğrenildi:

ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Avukat Taylan Tanay ile Şube yönetim kurulu üyeleri Güçlü Sevimli, Güray Dağ, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Günay Dağ, Şükriye Erden, Naciye Demir, Efkan Bolaç, Gülvin Aydın.

Halkın Hukuk Bürosu ve ÇHD üyesi avukatların topluca baktığı davalardan bazıları şöyle:

– Hayata Dönüş Operasyonu çerçevesinde Bayrampaşa Cezaevi’nde 12, Ümraniye Cezaevi’nde 5 tutuklunun ölümü
– Engin Çeber’in Metris Cezaevi’nde, Festus Okey’in Beyoğlu Polis Merkezi’nde öldürülmesi
– Ferhat Gerçek’in Bahçelievler’de vurularak felç bırakılması
– Ayhan ve Ali Efeoğlu kardeşlerin 1994’te polis tarafından kaybedilmesi
– Asker tarafından çatışmada öldürülen Ali Yıldız’ın toplu mezardan çıkarılması,
– Trabzon’da ve Edirne’de TAYAD üyelerine yönelik linç girişimi
– Roman Kurultayı’nda parasız eğitim için pankart açıp tutuklanan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’in yargılaması
– Cezaevinde kansere yakalanan Güler Zere’nin serbest bırakılması
– İşten atılan tekstil işçilerinin hak davaları…

Bir gün herkes gözaltına alınabilir

Çağdaş Hukukçular Derneği bir süre önce, “Bir gün herkes gözaltına alınabilir” sloganıyla yola çıkarak “Olağan Şüpheliler Eğitimi” başlatmıştı ve bu kapsamda Selçuk Kozağaçlı tüm olağan şüphelilere en temel gözaltı tavsiyeleri vermişti.

ÇHD İstanbul Şubesi’nin Beyoğlu’ndaki bürosunda ve Ankaradaki genel merkez bürosunda da polis arama yapıyor.

ÇHD’den açıklama

Baskınların ardından ÇHD’den yapılan yazılı açıklamada, “Savunmaya karşı polis terörü devam ediyor” denilerek muhalefet eden kişi ve kurumların baskı altında olduğu belirtilerek “Ne hukuk ne de yasa tanıyan bu uygulamalar tam anlamıyla bir ‘düşman ceza hukuku’dur” açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Halkın Hukuk Bürosu’nda geçtiğimiz günlerde yasa dışı dinleme yapıldığı ve dinleme cihazları bulunduğu hatırlatılarak, İstanbul Terörle Mücadele Polisinin bazı müvekkilleri hakkında yaptırdığı fişleme işlemlerine değinildi.  Toplumsal muhalefetin avukatlığını yapan üyelerinin ve meslektaşlarının yalnız olmadığı belirtilen açıklamada, inandıkları avukatlık anlayışını sürdürmeye devam edecekleri ve savunmayı sonuna dek savunacakları ifade edildi.

(CNN Türk, Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.