EmekManşet

Şişecam işçileri direndi ve kazandı

0

Kristal-İş ile Şişecam arasında anlaşmaya varıldı. Kristal-İş Sendikası’nın twitter hesabından duyurduğu açıklamaya göre direnişteki işçiler işlerini ve kazanılmış haklarını koruyan bir anlaşmayı işverene kabul ettirdi.

Topkapı’da bulunan Şişecam fabrikasının 31 Aralık’ta Eskişehir’e taşıma kararının alınmasının ardından işçiler eyleme başlamıştı.

Fabrika bahçesinde çadır grup 2 haftadır burada eylemlerine devam eden işçilere müjdeli haber akşam saatlerinde geldi. Milletvekillerinin de destek verdiği işçilerin temsilcisi Kristal-İş sendikası fabrika temsilcisi, Anadolu Cam Sanayi A.Ş yetkilileri ile yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlandığını açıkladı. İşçilerin tüm haklarıyla birlikte noter huzurunda yapılacak çekilişle 11 fabrikada çalışacakları açıklandı. İşçiler bu anlaşmanın ilan edilmesinin ardından fabrika önündeki eylemlerini de sona erdirdi

Şişecam patronunun işçileri işten çıkararak fabrikayı Eskişehir’e taşımaya kalkışması üzerine harekete geçen işçiler 29 Aralık 2012′de Topkapı’daki fabrikada işgal başlatmış, işçi ailelerinin de destek verdiği eylem büyük yankı yaratmıştı.

İşveren 5 Ocak günü polis eşliğinde makinaları taşımaya çalıştığında işçilerin direnişi ile karşılaşmış, işçiler polisleri geri püskürtmüştü.

(Gerçek Gündem)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.