ManşetTürkiye

Muhalefet partilerinin liderleri İmralı görüşmelerini değerlendirdi

0

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan ve Devlet yetkilileri arasından gerçekleşen görüşmeleri değerlendirdi.

Toplumsal uzlaşıya ihtiyaç olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü için Parlamento’da 4 siyasi partinin bir araya gelmesini önerdiklerini anlattı.

Kanaat önderlerinden, entellektüellerden görüş alınabileceğini, ”ortak akıl” için bu konuda çaba gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, siyasal iktidarın sorun çözemediğini söyledi.

“Parlamento’da konuşalım”

”Bizden 3 arkadaş, sizden 3 arkadaş gelsin, çalışsınlar” önerisini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, ”Toplumsal uzlaşmayı anlamayanlara, demokrasiyi nasıl anlatacaksınız?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, ”30 yıldır aynı şeyleri yapıyorlar. Size başka bir yol, çözüm öneriyoruz. Parlamento’ya gelin. Parlamento’da konuşalım, çözelim. Toplumsal uzlaşmayı sağlayalım. Başarının yolu budur” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, sorunun çözümü için kredi açacağını, bunun için 4 koşulun olduğunu söylediğini anımsatarak, ”O destek Erdoğan’ın sahsına verilmiş bir destek değil; şehit anaları, şehit babalarına verilmiş bir destektir. Sayın Erdoğan’a geçmişte de demokrasi için kredi vermiştik, anayasa, yasaları değiştirdik, milletvekili, başbakan oldu. Demokrasi adına sana açtığımız kredi koşulsuz krediydi şimdi sana güvenmiyoruz o nedenle koşullarımız var. Ya adam gibi davranır sorunları çözersin ya da gelen her şehit cenazesinin sorumlusu sen olursun” diye konuştu.

Bahçeli görüşmeleri eleştirdi

 

TBMM Grup Toplantılarında konuşan bir diğer isim olan MHP lideri Devlet Bahçeli ise, İmralı’da gerçekleşen görüşmeleri eleştirerek, “Başbakan Erdoğan çizmeyi aşmış, eşiği geçmiş ve bölücü terörün kanlı limanına hükümetini demirlemiştir” dedi.

Bahçeli eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“AKP kendisine verilen demokrasiyi cebine doldurmak, yandaşlarına abat etmek ve milli ilkeleri hançerlemek için fırsat görmüştür. AKP, PKK ve İmralı arasında kurulan diyalog ve müzakere köprülerinin yeni yıl ile birlikte alenileşmesi dolaysıyla değerlendirmelerimizi doğal olarak bu çerçevede yapmayı doğru ve mecburi akdediyoruz. Türkiye’nin milli iradeyi umursamayan millet varlığını önemsemeyen, milli hedefleri anlamlandıramayan çapsız ve özürlü siyaset temsilcilerin elinde kötü idare edildiği devirler takdir edeceğiniz üzere belirli aralıklarla da olsa görülmüş ve yaşanmıştır. Dürüstlükten yoksun, idealden mahrum ve adanmışlıktan muaf siyasi yönetimler milletimin hak ettiği seviyelere gelmesine katkı vermemişler ve müdahil olmamışlardır. Bu yüzden yoksulluk aşılamamış, refah sağlanamamış, işsizlik çözülememiş ve milletler mücadelesinde ön saflara geçilememiştir.”

“Başbakan Erdoğan çizmeyi aşmış, eşiği geçmiş ve bölücü terörün kanlı limanına hükümetini demirlemiştir. İmralı canisi, Kandil’deki çetesi, peşmerge başı ve Başbakan pazarlık masasına oturarak Türk milletinin geleceği hakkında kumar oynamaya başlamışlardır. Kandil şebekesi AKP ‘yi tuş etmiş müzakere afyonunu himayecisi peşmerge başıyla doğrudan doğruya zerk etmiştir. PKK vurmuş, AKP bakmıştır. PKK saldırmış, AKP şaşmıştır. PKK bombalamış, AKP bocalamıştır.”

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: PKK’nın bir numaralı faili siyasetçi mertebesine çıkarılmaktadır. Türkiye’nin bölünmesi aşama aşama gerçekleştirilecektir. Palavracılar iş başı yapmış. Müzakereleri masumlaştırmaya çalışmışlardır. Yanlış hesapları MHP’den döneceğini tahmin edememiştir. Ama hala bir şansları var. Ne zaman okyanuslar kurur çöle dönerse istekleri yerine gelebilir. Yaptıkları ihanetin daniskası değil midir? Şehitlerimiz boşa mı mücadele etmiş? Sınırda nöbet bekleyen Mehmehçiğe neyi bahane olarak sunacağız? “Recep Tayyip Öcalan” ve “Abdullah Öcalan” anlaşma yaptı buna boyun mu eğeceğiz diyeceğiz? Her dağa çıkan Türkiye’yi esir olacak milletimizi nasıl koruyacağız?

Bahçeli sözlerinin  26. Genelkurmay Başkanımızı (İlker Başbuğ) ziyaret edeceğim ve onunla Allah’ın izniyle kısa sürede kucaklaşacağım”diyerek son verdi.

(CNNTürk, DHA, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.