Doğa Mücadelesi

Ergene Nehrindeki kirlilik havadan görüntülendi

0

Tekirdağ’da Ergene Nehri’nin kirliliğine dikkat çekmek isteyen işadamı ve Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Arslan Hamza Algül, paramotorla uçarak, sanayi tesisleri tarafından kirletilen nehri görüntüledi.

Elde ettiği görüntüleri belgesel haline getirmek istediğini ifade eden ve Demir profil ve levha imalatı yapan bir fabrikanın sahibi olan Algül, “Nehirde hiçbir şekilde bir yaşam belirtisi yok. Tamamen zehir akıyor. Çektiğim bu görüntüleri isteyen bütün kamu kuruluşları ve bu bölgede sanayi ile uğraşan herkese hediye edeceğim” şeklinde konuştu

Nehrin Tekirdağ’ın Çorlu ve Muratlı ilçelerindeki bölümlerini de görüntüleyen Algül şunları ekledi:

“Kulüp olarak sosyal sorumluluğun gereği, Istranca Dağları’ndan doğup Ege Denizi’ne dökülen Ergene Nehri’ni havadan görüntülüyoruz. Bununla alakalı olarak bir belgesel hazırlıyoruz. Bu kapsamda Muratlı İlçesi’nde çekimler yaptık. Çekimlerimizi yaparken nehri kirleten fabrikaları ve yerleşim birimlerini görüntüledik. Nehrin üzerinde paramotorla uçarken nefes almakta zorlanıyorum. Nehrin ürettiği zehirli gazlar havaya yayılıyor bu yüzden havada nefes almakta zorlandım. Bu çevrede yaşayan insanları ciddi sağlık sorunları yaşatacak bir zehir akıntısı söz konusu. Nehirde hiçbir şekilde bir yaşam belirtisi yok. Tamamen zehir akıyor.”

(Son Dakika.com)

You may also like

Comments

Comments are closed.