Kültür-Sanat

Zorba balesi Mersin’de sanatseverler ile buluşacak

0

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Vladimir Lungu’nun yönettiği, Polonyalı koreograf Anna Krzyskow’un sahneye koyduğu “Zorba” balesini sahneleyecek.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada, dünya edebiyatının başyapıtı olan “Zorba”nın, bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday olduğunu kaydetti.
“Zorba” balesinin ilk gösteriminden bu yana Mersinli sanatseverlerin gönlünde taht kurduğunu belirten Şanal, “Ülkemizin çok yakından tanıdığı Nikos Kazancakis ve Mikis Teodorakis’i Mersinli sanatseverlerle buluşturarak muhteşem bir yapıma imza atmış bulunmaktayız. Dünya edebiyatının başyapıtı olan “Zorba”, ale sahnesinde de başyapıt olmaya aday. Bu muhteşem dans ve müzik şölenine tüm sanatseverleri çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

MDOB’un sanatçılarının da rol alacağı, libretto ve koreografisi Lorca Massine’ye, dekor tasarımı A. Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a ve ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait eser, 8 Ocak Salı günü saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Zorba balesi, John adında bir yabancının küçük bir Yunan kasabasına gelmesiyle başlayan ve burada gördüğü dul bir kadın olan Marina’ya aşık olmasıyla devam eden hikayeyi anlatıyor.

(Cnn Türk)

You may also like

Comments

Comments are closed.