GündemManşet

Erdoğan: “ODTÜ’ye arka çıkan hocalar mesleği bıraksın”

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Başbakanı ile yaptığı ortak basın açıklamasında geçtiğimiz hafta ODTÜ’de çıkan olaylar ve sonrasındaki gelişmelere de değinerek, “ODTÜ’de öğrencilerin yaptığını protesto olarak değerlendiren akademisyenler mesleği bıraksın” dedi.

Erdoğan, “Bir öğrenci üniversitenin kampüsünü terör alanına çeviriyorsa hiç kimse kalkıp bunları samimi havada bir protesto bir eylem olarak değerlendiremez.” dedikten sonra “Bunu söyleyen profesörler, akademisyenler bana göre o mesleği bıraksınlar ve şiddetten gücünü alan kişiler olarak yollara düşsünler.” diyerek sözlerine devam etti.

Erdoğan konuşmasında güvenlik güçlerinin görevlerini yaptığını ve başarıları nedeniyle kendilerini kutladığını da belirtti.

Geçtiğimiz hafta Başbakan’ın ziyaret ettiği ODTÜ’de yaşanan protesto gösterilerine 3600’e yakın polis şiddetli biçimde müdahale etmiş, öğrecilere tazyikli su, biber gazı ve ses bombalarıyla saldırmıştı. Bunun ardından bir açıklama yayınlayan ODTÜ Rektörlüğü şiddeti polisin başlattığını ve durumu kınadıklarını belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından bazı üniversiteler ODTÜ Rektörlüğü’nü kınayan bir ortak karşı açıklamala yayınlamış, fakat bu üniversitelerin çoğunun öğretim üyeleri de “bu karşı-açıklamaların kendilerinden habersiz ve sadece rektörler tarafından yapıldığını belirterek” bu karşı-açıklamaları asla kabul etmediklerini, ODTÜ’nn yanında olduklarını bildiren karşı-karşı-açıklamalar yayınlamışlardı.

(Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.