ManşetTürkiye

[Son Dakika] ODTÜ protestosuna sert yanıt: Ev baskınları ve gözaltılar başladı

0

(Güncelleme 13:29)

Önceki gün Başbakan Erdoğan’ın protesto edildiği ODTÜ’den bazı öğrencilere yönelik operasyon dalgası başladı.

Gözaltına alınanlar arasında müvekkilleri bulunan avukat Deniz Özbilgin BBC Türkçe’ye verdiği bilgide yaklaşık 20 öğrencinin gözaltında alındığını ve gözaltıların sürdüğünü bildirdi.

Turnusol‘un haberine göre ise Ankara Baro Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, şu anda edindikleri bilgiye göre 39 öğrencinin gözaltında olduğunu söyledi.

Şu ana kadar gözaltına alınan 12 öğrencinin isimlerine ulaşabildik. Bianet’in haberine göre ilk dalgada gözaltına alınan öğrencilerin isimleri şöyle: Bedirhan Şen, Kaldıraç okurları Mert Atmaca, Mustafa Bozkurt, Hasan Koç, Hüseyin Koç, Sosyalist Demokrasi Gençliği (SDG) üyesi İlhan Aslan, Öğrenci Kolektifleri üyesi Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Can Kaya, Gençlik Federasyonu üyeleri Cem Dursun ve Batuhan Demirci, ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu üyesi Güven Kazım Altunkaya, İlhan Şen.

Şu anda ev baskınları ve gözaltılar devam ediyor. Yeşil Gazete’ye gelen bilgilere göre ikinci dalgada gözaltına alınan ODTÜ’lü öğrenciler arasında Yeşiller ve Sol Gelecek Parti Meclisi üyesi Sercan Çınar da var.

Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçelerinin polise mukavemet, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet olduğu belirtildi. Operasyonun devam ettiği gerekçesiyle avukatların öğrencilerle görüşmesine izin verilmiyor.

Aldığımız yeni bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.