Kültür-SanatManşet

Şenlikli Medya’da Alternatif bir söylem olarak Sanat

0

Gazetemiz ile Yeşil Düşünce Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri 2. Alternatif Medya Şenliğine iki gün kaldı.

Pazar günü İstanbul, Beyoğlu’nda bulunan Geoaktif Kültür Merkezi’nde bir yandan söyleşiler ve paneller ile alternatif medya hakkında fikir alışverişi yapılırken sanattan da kopmayacak, gerek dans gösterileri gerek müzik dinletileri gerekse de sürpriz performanslar ile alternatif bir söylem oluştururken sanatın gücünü de yanımızda hissedeceğiz.

Alternatif Medya Şenliği’nin alamet-i farikası haline gelen spontan, gün içinde kendiliğinden gelişecek keyifli karşılaşmaları, müzik ziyafetlerini, sanat aktivitelerinin de elbette sık sık yaşanacağının müjdesini şimdiden vererek şenliğin sanat ayağının programını paylaşalım.

Şenlikli Medya’da sanat aktivitleri söyleşiler ile paralel şekilde gerçekleşecek. Tek fark ise söyleşilerin başlangıç saati 12:00 iken Alternatif bir söylem olarak sanat, sanatta alternatif söylem” alt başlığı ile başlayacak sanat aktivitelerinin 13:00’de start alması.

13:00 – 14:00 arası Beden Müziği performansı ile güne hep birlikte ısınacağız. Sanatçı arkadaşlarımız tüm konuklarımızın Beden Müziğine eşlik etmelerini istediklerini özellikle belirtiyorlar.

Beden Müziği nasıl olacak diye kafasında soru işareti uyananlar için dansçı arkadaşlarımızdan tüyo bile istedik. Derler ki, “Tek enstrümanımız ellerimiz ve ayaklarımız!

KeKeÇa ve BGST dansçılarından da sanatçıların katılacağı her yaştan katılımcıya açık olan beden müziği atölyemizde hep birlikte müzik yapıyoruz, dans ediyoruz, kendi kendimizi çalıyoruz.

14:00 – 14:30 arasında ise Zardanadam’dan Erbatur Çavuşoğlu şenlikli medya cümbüşü katılımcılarına bir müzik ziyafeti çekecek. Zardanadam’ı sevenler ve/veya tanımak isteyenler şimdiden hazırlıklı olmak isterlerse grubun web sitesindeki müzikler ile başlayabilirler.

14:30 – 16:00 arasını Fanzin sevdalılarına ayırdık Alternatif Medya. Sosyal Medya. İnternet, twitter, facebook ve diğerleri derken acaba fanzin dünyasında neler oluyor. Altmışiki YTL, Postrock, Palaspandıras, Bisedebiyat fanzinlerini çıkartan ekip şenlik günü gerçekleştirecekleri söyleşide hem sorunlarını hem de çözümlerini bizlerle paylaşacak.

Şenlik boyunca etkinlik alanında fanzin sergisi düzenleneceğinin bilgisini de eklemeden geçmeyelim.

16:00 – 16:30 arasında gene müzik ziyafeti bekliyor biz şenlik katılımcılarını. Tuğkan Altuğ ile arkadaşları, Tuğkan’ın kendi bestelerini seslendirecekler. Tuğkan’a yediğin içtiğin senin olsun ne dinleteceksin diye sorduk bizi kırmadan yanıtladı.

“Beste ve doğaçlama performansımız ile şenlikteyiz. Ekip ise şu isimlerden oluşuyor. Vokal, Gitar: Tuğkan Altuğ. Davul: Kemal Emirel. Bas: Emsal Salik

Tuğkan, ilgilenmek isteyecekler için facebook ve soundcloud adreslerini de iletmiş.

16:30 – 17:00 arasında bir kez daha dans performasına bırakıyoruz sahneyi. Gizem Aksu, “;merkezkaç?” performansını kendi sözleri ile şu şekilde tanımlıyor

;merkezkaç?

genişlemek istemiyorum,

uzamayı reddediyorum,

toplanmak mı?, tebeşirle bir ş

çok açıkça:

merkezden kaçıyorum.

…an değil,

canım sağ olsun.

can sağlığımıza içiyorum.

Sınırlarla dolu bir dünyaya doğdum. Kural 1: Haddini bilecek ve bu sınırları aşmayacaktım! Bedensel sınırları, cinsel sınırları, mekansal sınırları, düşünsel sınırları…

Bazen kan bazen baskı bazense ahlakla çizilen sınırlar “ne mutluydu ordayım diyene!” Kural 2: Bu sınırları aşmayacağım gibi sevecektim, sevdikçe güvende hissedecektim.

Güvende hissetmek istiyorsam feda etmem gereken şeyler vardı. Kural 3: Sevmek yetmez, canımı verecektim.

Canım acımaya, bedenim sıkışmaya, cinselliğim sömürülmeye başladıkça isyan başladı içimde, düşlerimde, düşüncelerimde, bedenimde. Düzene, merkeze, sınırlara, savaşa…

Bu performans da bulunduğum yerden, kendi dilimle ufak bir soru işareti koyma ihtiyacından çıktı. Henüz nokta koymak için çok erken;

Kendi eceliyle ölmenin bile zor olduğu bu dünyada yaşasın hayat!

17:00 – 17:30 arasında sahne bir kez daha Zardanadam’dan Erbatur Çavuşoğlu‘nda. Erbatur, alternatif medya ve zardanadam ilişkisini, Zardanadam’ın alternatif işleyişini şenlik katılımcıları ile paylaşacak.

Şafask Yüreklik'in ilk Alternatif Medya Şenliği sırasındaki sürpriz performansından

17:30 – 18:00 arasında gerçekleşecek Sürpriz Bir dans performansı geçen yıl ilk şenlikte olduğu gibi bu sene de izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

Tuğkan Altuğ‘un bir kez daha sanhe alacağı 18:00 – 18:30 diliminde bu kez şenlik takipçilerini doğaçlama müzik bekliyor.

Bu sene şenliğe ev sahipliği yapma ayrıcalığını yaşayan Geoaktif Kültür Merkezi tarafından düzenlenecek dans gösterisinden hemen önce 18:30 – 19:00’da ise bir başka dans gösterisi bizleri bekliyor. Gizem Akman‘ın performansını hep birlikte izleme imkanı bulacağız.

Başta da söylediğimiz gibi bu saydıklarımız şimdilik planlanan program. Alternatif Medya Şenliği’nde her an her güzel şey olabilir. Birbiri ile şenlik sırasında tanışan sanatçılar kendiliğinden bir performans gerçekleştirebilir ya da şenliğimize şenlik katacak katılımcıların teşebbüsü ile bambaşka bir sanat faaliyetine yelken açılabilir.

Şenliğimizin tanıtım filmini henüz izlemedi iseniz buradan bu eksiğinizi kapatabilirsiniz.

Şenliğimizin resmi sitesi ise alternatifmedyasenligi.wordpress.com/

(Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.