ManşetTürkiye

Diyanet’ten Zaytung’a yalanlama

0

Zaytung bu kez de Diyanet İşleri Başkanlığını faka bastırdı.

Haberturk gazetesinin haberine göre Zaytung‘ta yer alan “Ateist olduğu gerekçesiyle istifası istenen köy imamı geri adım atmıyor: Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum” başlıklı “haber” diyanethaber.com.tr internet sitesinin tepkisini çekti. “Ahlaksız siteden ahlaksız haber” şeklinde duyurulan “haber” için Milas Müftülüğü’nden açıklama istenildi.

Diyanet yetkilileri yaptıkları araştırma sonucunda Zaytung haberinin doğru olmadığı sonucuna vararak bir yalanlama yayınladılar.

Müftülük’ün “haberin tamamen yalan olduğu, Milas’ta Ortaca isminde bir köy olmadığı ve Milas Müftülüğü’nde de Seyfi Çalışkan isminde bir görevlinin olmadığı” şeklindeki açıklaması sitede yer aldı.

Site, okurlarını “Din görevlisi kardeşlerimizi özellikle dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye uyarırken Zaytung‘un adını “reklamını yapmamak” için zikretmekten kaçındı.

Zaytung’un yayınladığı “haber”de “Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ortancalar Köyü’nde görev yapan İmam Seyfi Çalışkan (28), ateist olduğunu açıklamasıyla birlikte Türkiye’nin gündemine oturdu” ifadeleri yer almıştı.

www.Zaytung.com haber diliyle uydurma haber yapan bir mizah sitesi. Künyesinde bu özelliği  “Zaytung.com Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan Bildirilmiştir: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır. Kemik yaşı 18’den küçük olanlar siteye bir arkadaşa bakıp hemen çıkmak için dahi giremezler. Son olarak bizi dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok seviniriz. Saygılarımızla.” diyerek özellikle vurgulanmış olan Zaytung güncel olaylara getirdiği mizahi eleştirilerle popülerleşti.

“Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber” mottosuyla uydurma haberler üreten Zaytung’un oltasına ilk atlayan Diyanet İşleri Başkanlığı değildi.

Daha önce de Ulusalcıların büyük ideolog olarak öne sürdükleri Banu Avar bir Zaytung haberini gerçek sanarak,  tümü uydurma olan haberi tezlerine dayanak olarak göstermişti. Ermeni soykırım tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nda geçip, Büyükelçi Namık Tan’ın geri çağrıldığı günlerde  Zaytung’da yer alan ve her zamanki gibi tamamen uydurma olan “Siera Leone’de unutulan büyükelçi” haberi Banu Avar’ın araştırmacı gözlerinden kaçmamıştı. Banu Avar Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın kurdurduğu Kanal B televizyonunda Zaytung haberine referans vererek derin siyasi analizler yapmıştı.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.