Manşet

Blade Runner Pistorious yarış atından daha hızlı çıktı

0

Blade Runner lakaplı Ampute atlet Oscar Pistorius, bir organizasyon kapsamında yapılan 200 metrelik gösteri yarışında, safkan yarış atını geçmeyi başardı. Pistorius, Londra Olimpiyatları’nda yarışarak adını tüm dünyaya duyurmuştu.

Güney Afrikalı paralimpik koşucusu Oscar Pistorius, bir atla yarıştı. Katar’ın başkenti Doha’da engelliler yararına düzenlenen bir organizasyonda piste çıkan Pistorius, 200 metre yarışında ‘Maserati” adlı safkan bir Arap atını geride bıraktı.

Oscar Pistorius, engellilerle dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan organizasyonda, “Yarışı kimin kazandığı önemli değil. Önemli olan engelli insanların da büyük bir yeteneğe sahip olduğunu göstermekti” dedi. Pistorius, “Engelli olmanın kişiyi kısıtlamadığını, bilakis yeteneklerini güçlendirdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

İki bacağı dizinden aşağı olmayan atlet, karbon fiber protez bacaklar yardımıyla koşuyor. “Blade Runner” lakabıyla anılan 25 yaşındaki sporcu, 100, 200 ve 400 metrede dünya rekorlarını elinde bulunduruyor. Pistorius ayrıca Londra Olimpiyatlarında yarışan ilk ampute atlet olmuştu.

Daha önce de yarış efsanesi Jesse Owens ve 1992’de 100 metrede Olimpiyat şampiyonu olan Linford Christie de atla yarışmış ve kazanmışlardı.

(Deutsche Welle)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.