ManşetTürkiye

Bitlis’te köylere ulaşımda kar engeli

0

Bitlis’te 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 114 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri yolları açmak için büyük çaba gösterirken, kent merkezindeki tek katlı evler ise adeta kara gömüldü. Son 24 saatte Yağan kar yağışı kent merkezinde 58 santimetre olarak ölçülürken, bugüne kadar yağan toplam kar kalınlığının ise 5 metre 20 santimetre olduğu açıklandı. Kar yağışının hafta sonunda da devam edeceği bildirildi.

Son günlerde etkili olan kar yağışı Bitlis’te hayatı durma noktasına getirdi. Bitlis’te 114 köy yolu kardan dolayı ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi’ne ait ekipler yağışa rağmen yolları açmak için gece gündüz çalışıyor. 10 şantiyede 18 ekibin 68 araç ve 110 personelle karla mücadelenin yürüttüldüğü belirtildi.

Yolları kar yüzünden kapalı olan bazı köylerde elektrik kesintilerini yaşanırken, Son 24 saatte kent merkezine 58 santimetre kar yağdığı belirtildi.  Tek katlı evlerin adeta kara gömüldüğü Bitlis’te bazı vatandaşlar evlerine girebilmek için kardan tüneller yapmak zorunda kaldı.

Bitlis Valiliği, kapalı olan 114 köy yolunun aciliyet sırasına göre açılmaya çalşıldığını bildirdi. Bitlis Belediyesine ait ekipler ise son 24 saatten beridir aralıksız çalışma yürüttüklerini, önceliği mahallelerin ana yollarına verdiklerini söyledi.

(Yeşil GazeteBitlis News)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.