ManşetTürkiye

İstanbul fırtına günlüğü. İDO iptal, Şile’de kömür yüklü gemi battı

0

İstanbul’da dün geceden itibaren etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yaşanan hava olayları sonucunda Şile’de kömür yüklü bir gemi battı. Geminin 12 personelinden haber alınamıyor. Kayıp gemicileri bulmak için çalışma başlatıldı.

Öte yandan, Kilyos’ta da Rus bandralı bir geminin makine bölümünde meydana gelen arıza nedeniyle sürüklendiği öğrenildi. 116 metre uzunluğundaki gemide 14 personelin bulunduğu bildirildi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Hızı zaman zaman 80 kilometreye kadar çıkan fırtına, maddi hasarlara da neden olmaya başladı. Küçükçekmece, Halkalı İstasyon Mahallesi İnci Sokak’ta bulunan 4 katlı bir binanın çatısı, park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Vapur seferleri iptal

Boğaz’da etkili olan fırtına, vapur seferlerinin iptal olmasına da yol açtı.

İDO’nun saat 06.20’deki Bostancı-Kartal/Yalova, 07.30’daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve Yalova-Yenikapı, 07.35’teki Yalova/Kartal-Bostancı, 08.00’deki Armutlu-Armutlu T.K.-Yenikapı-Bostancı, 09.00’daki Bostancı-Kartal/Yalova, 10.00’daki Yalova/Kartal ve 13.00’deki Kartal-Yalova deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Saat 12.00’deki Pendik-Yalova/Yalova-Pendik ve 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribotu seferleri de yapılamayacağı duyuruldu.

Elverişsiz deniz koşulları nedeniyle Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy-Bostancı, Bostancı-Kabataş, Boğaz Hattı ile Avcılar ve Maltepe’den yapılan iç hat seferlerinin de iptal edildiği öğrenildi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.