ManşetYeşillerden

Genç Yeşiller, Yeşiller/Sol’u anlattı

0

Türkiyeli Genç Yeşiller, Yeşiller ve Sol Gelecek’i ve ülkede yakın zamanda yaşanacak değişimleri Avrupa Genç Yeşiler ağına (FYEG – Federation of Young European Greens) yazdıkları açıklama avrupanın diğer ülkelerinde yaşayan arkadaşları ile paylaştı.

FYEG’in resmi sitesinden orjinalinin de okunabileceği “Türkiye siyasetindeki büyük değişimin başlangıcı” başlıklı yazının tam metni şu şekilde.

“Sevgili arkadaşlarımız ve bizi duyan tüm genç yeşiller,

Muhtemelen bundan  5, 10 belki 20 yıl sonra geriye dönüp bakıldığında geçtiğimiz hafta sonu  Türkiye’deki büyük bir politik değişikliğin başlangıcı sayılacak.

25 Kasım Pazar günü, güçlü, hareketli, heyecanlı bir kuruluş kongresi ve 600 kurucu üyesiyle Türkiye Yeşiller Partisi ve Eşitlik ve Demokrasi partisi (EDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi çatısı altında birleştiler. Sevil Turan, Türkiye’deki önemli kadın aktivistlerden ve Ali Arif Cangı, doğa hakları için çalışan başarılı bir avukat, kurulan yeni partinin eşsözcüleri olarak seçildiler.

Sevil Turan ismi size tanıdık gelecektir. Birçoğunuz 28 yaşındaki bu genç kadını  daha önce FYEG, CDN ve diğer Genç Yeşil aktivitelerinden hatırlayacaksınız. Sevil her fırsatta yeşil hareketi FYEG ve CDN ailesinden öğrendiği vurgular, bu sebeple bir kez daha Genç Yeşil Hareketin içinde olduğunuz için teşekkürler ve alkışlar sizinle.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin çok güçlü ve ilerici bir gündemi var, sadece politik taleplerinde değil aynı zamanda “yeni siyaset” yapma biçiminde de. Bu birleşme yeşil, özgürlükçü ve demokratik bir profile sahip ve izleyeceği yol ve üye profili ile Türkiye’deki mevcut politik dile bir alternatif olmayı amaçlıyor.

Yeni partide kadın, genç ve LGBT bireylerin parti yönetimine aktif katılımını sağlamak için kotalar uygulanacak. Yeni siyaset biçimine ilk örneklerden biri olarak Türkiye’de ilk defa iki trans kadın parti meclisinde  yer aldılar.

Yeni parti, genelgeçer politik söylemlerin aksine, barış ve umut dolu bir söylem benimsiyor. Bildiğiniz gibi Yeşiller politik olarak zaman zaman kitlelere ulaşma konusunda kısıtlı kalabiliyor, bu birleşmeyi yeşil idelojiden kopmadan ve sol idelojiyi benimsemiş yeni üyeleriyle daha güçlü bir şekilde daha çok kişiye ulaşmak konusunda bir fırsat olarak görüyoruz.

Türkiyeli Genç Yeşiller olarak hepinize desteğiniz, yaptığımız her toplantıda, her görüşmede, her kampta, seminerde ve hatta gece partilerinde vermiş olduğunuz değerli fikirler ve müthiş enerji için teşekkür ediyoruz. Hep birlikte dünyada yeşil hareketi yükseltmek için çabalıyoruz.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, yeşil ve sol idelojiyi birlikte temsil edecek. Bazıları bu fikrin gerçekleştirilmesi konusunda şüpheci davranabilir, ve hatta bizler de bu sürecin nasıl sonlanacağını bilmiyoruz fakat bu hareketi farklı, alternatif ve yeşil tutmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza ve çok çalışacağımıza emin olabilirsiniz.

Genç Yeşiller, şu anda organizasyon olarak partiden bağımsız ve fakat fikri olarak partiyle organik bağlı olarak mevcudiyetini devam ettirecek. Umuyoruz ve bekliyoruz ki Türkiye’den yeni genç yeşiller de kısa zamanda aramıza katılacak.

Sevgi ve barışla!

Türkiyeli Genç Yeşiller”

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.