İklim KriziManşet

Memleket sele teslim

0

Türkiye’nin dört köşesinde meydana gelen seller hayatı olumusuz etkiledi. Bölge bölge selin bilançosu

MUĞLA: Bodrum ilçesinde dün sabah etkisini iyice arttıran şiddetli lodos hayatı kabusa çevirdi. Yalıkavak Küdür Yarımadası açığında İngiliz çiftin yatının tonoza bağlı halatı koptu. Çift, karaya sürüklenen yattan atlayarak canını kurtarırken, kurtarma eğitimi verdikleri ’Jack’ adlı  köpeği, bağlama halatını yüzerek karaya çıkarıp ağaca doladı. Lodos nedeniyle feribot seferleri iptal edildi, yük götüren gemiler ise çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu.

EDİRNE: 2 gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, Havsa İlçesi’nde bağlı bin nüfuslu Yolageldi Köyü’ndeki 5 bin dönüm araziyi sular altında bıraktı. Edirne Belediyesi gün boyunca anonslarla vatandaşları sel ve benzeri tehlikelere karşı uyarıyor.

Yağışla birlikte, kent merkezinden geçen Sarıçay’da su seviyesi yükseldi. Teknelerinin halatlarını güçlendirmeye çalışan balıkçılar, bu sırada zor anlar yaşadı. Yoğun yağışın sürüklediği atıklar, boğaz yüzeyinde kirlilik oluştururken, deniz kıyısı çamur rengini aldı.

İSTANBUL: Sabah saatterinde başlayan ve öğlene doğru etkisini artıran yağmur nedeniyle yaşanan kazalar şehrin trafiğini felç etti. E-5 ve TEM’de kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Ümraniye ve çevresinde sürücüler kontak kapatırken, sabah saatlerinde Mahmutbey gişelerinde bir TIR’ın dorsesi yola düştü. Bu nedenle TEM ve çevreyolları kilitlendi.

TEKİRDAĞ: Çorlu ilçesinde, dün sabah saatlerinde hızını artıran sağanak yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi. Son 6 saatte metrekareye 22 kilogram yağış düşerken, çok sayıda araç yolda kaldı. Belediye hoparlöründen dere yataklarına yakın oturanları ‘evleri boşaltın’ anonsları yapıldı. Yağışlar aralıkla sürüyor.

ÇANAKKALE: Gün boyu aralıklarla etkili olan kuvvetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren zaman zaman şiddetini artırarak devam eden sağanakta, 8 saatte metrekareye 20,8 kilogram yağış düştü.

BURSA: Bursa’da ise yağış sebebiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan araç, orta refüjde bulunan ağaçlara çarptı. Araçtaki 2 kişiden 1’i hayatını kaybetti. Diğerinin tedavisi sürüyor.

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.