Uncategorized

Yeşil Gazete Yorum Politikası

0

Yeşil Gazete herşeyden önce düşünce özgürlüğünü savunur ve düşünce özgürlüğünü toplumsal özgürleşme yolunda en temel hareket noktası kabul eder. Hiç bir durum kavramsal olarak bu ilkenin ağırlığına denk gelemez.

Köşe yazısı, yorum ve haberleri daha ileri taşıyacak, derinleştirecek ve zenginleştirecek her türlü bilimsel, edebi, mizahi katkınız bizim için değerlidir.  Yorumlarınızı daha ayrıntılı hale getirmek üzere  link verebilirsiniz.

Yorumlarınızda;

–          Gezegeni ve içindeki tüm yaşamı tehdit eden, doğa karşıtı, türcü, cinsiyetçi ve/veya herhangi bir kültür grubuna yönelik ayrımcı ifadelerden uzak durunuz. Yeşil Gazete zaten hayli yaygın olan bu tür düşüncelerin yeniden üretilmesine katkı sunmaz.

–          Yeni bir fikir üretmeniz veya üretmeye yönelik beyin fırtınalarınız bizi sevindirir. Yayın ekibince uzlaşı halinde olunan interaktif gazete amacımıza katkı, gönüllü uğraşımıza anlam katar. Bu anlamda Yeşil Gazete yeni/radikal/uç düşünceleri sonuna kadar destekler.

–          Yorumlarınızda kendinizi tanıtabilir veya kısa yoldan tanıtabilmek üzere internet sitenizi, blogunuzu, sosyal medya hesaplarınızı isminize link olarak sunabilirsiniz. Yeşil Gazete benzer düşünen insanların tanışma, kaynaşma ve muhabbet edebilmesi için sosyal medya işlevi görmeyi de amaçlar.

–          Yorumlarınızda renkli, şenlikli bir dil kullanmanız yeşil medyanın vazgeçilmezidir. Beğenmediğiniz kavram ve düşüncelerle dalga geçmek, alaya almak, küçük düşürmek isteyebilirsiniz. Bu anlamda her türlü yaratıcı kinaye, ironi, yergi ve itibarsızlaştırmaya başvurabilirsiniz. Bunu yaparken yaratıcı sözleriniz;

* klişe hakaret ve/veya cinsiyetçi küfürlere dönüşürse,

* kavram ve düşüncelerden uzaklaşıp, kişilere ve/veya gruplara yönelmeye başlarsa,

* kişileri/grupları etiketleyici, yaftalayıcı, tahrik edici, utandırıcı ve/veya doğrulanması olanaksız iftira biçimini almaya başlarsa,

reklam ve/veya reklam amaçlı ifadeler kullanılırsa,

yorumlarınız moderatör onayından geçmeyebilir.

–          Yorumlarınızda şiddet içeren, tehditkar ve/veya aşırı ciddi bir ses tonu baskın gelirse, yeşil düşüncenin her koşulda şiddet ve militarizm karşıtı olduğunu hatırlatmak isteriz.

–          Ayrıca, okunaksız, belirli bir anlamdan yoksun, gereksiz büyük harf ve simgelerle doldurulmuş yorumlar da moderatör onayından geçmeyebilir.

Yeşil Gazete yeni ve alternatif bir medya olma iddiasındadır. Bu anlamda online gazetede,yaygın medyada göremeyeceğiniz küresel ısınma, derinlikli ekoloji ve çevre haberlerini bulabileceksiniz. Ayrıca; Türkiye ve dış haberler konusunda orjinal haberlere ulaşabileceksiniz. Bunun yanında Yeşil Gazete; spor ve sanat haberlerinde yaygın medyada kendisine yer bulamayan spor dalları ve sporculardan, sanat dalları ve sanatçılardan haberleri topluma ulaştırmak üzere pozitif ayrımcılık yapabilir. Buna benzer, “LGBT” ve “Yeşillerden” kategorileri aynı pozitif ayrımcılık kaygısından kaynaklanır.

Eğer yaptığınız yorum sonrasında bu mesajla karşılaşıyorsanız, lütfen yorumunuzu yukarıdaki  kriterler ölçütünde değerlendirdiğimizi biliniz ve yorumunuzu tekrar baştan yazıp ve/veya düzeltme(ler) yapıp yollayınız.

Kim bilir belki bu kez onaylanabilir :)

Yeşil Gazete Yayın Ekibi

 

You may also like

Comments

Comments are closed.