İklim Krizi

Rajendra Pachauri: “COP18’de IPCC yok çünkü davet edilmedik”

0

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC – The Intergovernmental Panel on Climate Change), Katar’ın Doha kentinde 26 Kasım’da başlayacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansına (COP 18) katılmıyor. Bundan önceki tüm iklim değişikliği konferanslarına katılan IPCC’nin bu sene Doha’da yer almamasının sebebi IPCC’nin başındaki isim Dr Rajendra K Pachauri şu şekilde açıkladı, “18 yıldır ilk defa bir İklim Değişikliği Konferansına katılamıyoruz. Bunun nedeni ise bu sene davet edilmemiş olmamız”

Katar’ın Doha kendtinde 26 Kasım – 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 18. BM İklim Değişikliği Konferansına (COP18) davet edilmeyen IPCC, 2007 yılında iklim değişikliği ile yaptıkları çalışmalar nedeniyle bu konudaki önder kimliği ile bilinen eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore ile birlikte Nobel Barış Ödülünü kazanmıştı. IPCC’nin 195 ülkede üyeleri bulunuyor.

Dr Pachauri, IPCC’nin COP18’de yer alamayacağına ilişkin ilk ipucunu Katar Üniversitesinde, Uluslarası Kurak Topraklarda Gıda Güvenliği Konferansı kapsamında yaptığı konuşmada vermişti.

Bu konuşmasının ardından Gulf Times’a konuşan Pachauri, IPCC olarak COP18’de yer alamayabileceklerini, henüz bir davet almadıklarını ve bu durumum ilk kez meydana geldiğini ifade etmişti.

(Yeşil Gazete, The Global Warming Policy Foundation)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.