ManşetTürkiye

Açlık Grevi 68. gününde sona erdi

0

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısının ardından 68. gününe giren açlık grevleri sona erdi Açlık grevine katılan vekiller de eylemlerini bitirdi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinde açlık grevinin sona erdirildiğini söylendi.

Açlık grevlerine son verilmesinin ardından mahpuslar tedavi edilme üzere hastanelere sevk edildi. Öte yandan Tekirdağ’daki mahkumların sağlık durumlarının incelenmesi için hastanelere sevk edilmesine izin verilmediği haberleri tepkilere neden oldu.

Vekiller de eylemlerini sonlandırdı

10 Kasım’dan beri açlık grevinde olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in yanı sıra BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, Sebahat Tuncel ve Demokratik Toplum Kongesi (DTK) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ve öncesinde greve giren Emine Ayna ve Özdal Üçer de grevi bıraktı.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk eylem sonrası yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
“Türkiye, tarihi bir kararla yüz yüzedir. Ya bu sorunu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözecek ya da gerçekten ciddi bir kırılmayı yaşayacağız. Duygusal kopuşu defalarca dile getirdik, duygusal kopuş giderek siyasal kopuşa dönüşecek. Bunun hiç kimseye yararı yoktur. Biz inatla ve ısrarla birlikte yaşamı savunuyoruz. Sorunlarımızı konuşarak çözmekten yana irademizi ortaya koyuyoruz. Artık hiç kimse Türk ve Kürt gençlerinin kanı üzerinden siyaset yapmamalıdır, ölüm üzerinden siyaset yapılmamalıdır.”

12 Eylül 2012’den bu yana açlık grevini sürdüren tutuklu ve hükümlülerin grevi bırakmasına neden olan Abdullah Öcalan’ın çağrısı şöyleydi:

“Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum.”

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.