Sivil Toplum

Zülfü Kadın Yaşam Parkı, Mamak’ta açılıyor

0

17 Eylül günü  Mamak’ta kocası tarafından öldürülen Zülfü, Mamaklı kadınların yürüttüğü dayanışmayla “kadınların yaşam hakkı” simgesi oldu. Mamaklı kadınlar, mahallelerindeki Güvendik Parkı’nın “”Zülfü Kadın Yaşam Parkı” adını alması için bir imza kampanyası başlatmışlardı.

18 Kasım’da yapılacak park açılışında; Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğrenciler park ile simgeleşecek bir figürü parkın tabelası olarak kullanılmak üzere kadınlara sunacak. Filmmor, Kadın Dayanışma Vakfı ve Çankara Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin de desteklediği etkinlikte Kardeş Türküler’den Ferya Önel bir konser verecek.

Feryal Öney: ‘Kadın mücadelesi güçlenecek’

Açılışa katılacak olan Feryal Öney, kadın cinayetleri ve Mamaklı kadınların “kadına yönelik şiddete” karşı yürüttüğü mücadeleyi Sendika.org ‘a şöyle değerlendirdi

Kadınların ailesindeki, yakın çevresindeki, mahallesindeki insanlar tarafından korunması gerektiğini, bunun kadın mücadelesini güçlendireceğini biliyorum. Zülfü’nün arkadaşları Mamak’ta bunu gösterdi. Park çalışmasını çok olumlu, çok önemli, çok değerli buluyorum. İstanbul’da yaşamama karşın parkın açılışı için Ankara’ya geleceğim ve Mamaklı kadınlarla buluşacağım

18 kasım Pazar günü saat 13:00’de Zülfü’nün evinin önünde toplanacak olan kadınlar daha sonra hep birlikte parkın yeni tabelasını çakacaklar.

(Yeşil Gazete, Sendika.org)

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.