ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa: Muğla’da fırtına, Mersin’de sel, Antalya’da hortum

0

Aşırı iklim olayları sadece dünyayı değil Türkiye’yi de etkilemeye devam ediyor. Haftasonu yurdun pekçok bölgesinden sel baskınları, taşan dereler, ağaçları bile yerinden söken fırtına haberleri gelmeye devam etti. İşte kısa kısa iklim değişikliğinin Türkiye’ye yansımasından manzaralar.

Muğla Bodrum’da önceki gece saatteki hızı 70 km’yi bulan fırtına kıyıdaki bazı tesislere maddi hasar verdi. Gündoğan beldesinde bir gulet battı, iki balıkçı teknesi karaya sürüklendi.

Mersin‘de sağanak yağış nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı. Özellikle merkez Mezitli, Yenişehir ilçelerinde etkili olan yağmur kısa sürede taşkına neden oldu. Erdemli ilçesinde sel suları yolları göle çevirirken, evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, Sivil Savunma Müdürlüğü’ne ait botlar ve balıkçı tekneleri ile tahliye edildi.

Hatay‘ın İskenderun ilçesinde ise şiddetli yağmur nedeniyle birçok cadde ve sokak su altında kaldı, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırkentlerde su baskınları meydana geldiği bildirildi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde haftasonu oluşan hortum ve şiddetli rüzgâr seraların çatılarını yıktı. Hortumun etkisi ile ağaçlar dere yataklarına savruldu.

Kayseri‘de ise Hava sıcaklığındaki ani düşüş ve kent merkezindeki sağanak yağmur, Erciyes Dağı’nda kar olarak düştü. Erciyes Dağı’na dün geceden bu yana 25 santimetre kalınlığı bulan kar yağdı.

Bursa’nın kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 33 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı dün gece saatlerinde eksi 0,9 dereceye kadar düştüğü bildirildi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.