Hayvan HaklarıManşet

Büyük Ankara Sirki protesto edildi

0

Aralarında Yeşiller Partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği üyelerinin de bulunduğu hayvan hakları savunucuları Büyük Ankara Sirki önünde bir protesto gerçekleştirdi.

Hayvanların sirklerde bir eğlence unsuru olarak kullanılmasına karşı gerçekleşen protestoda, sirke gelen Ankaralılara sirk hayvanlarına yapılan işlenceleri anlatan broşürler dağıtıldı. Çocukların işkence ve korkuyla oluşturulan bu gösteriden uzak tutulması gerektiği belirtildi.

Protesto sonunda yapılan basın açıklamasında ise Türkiye Cumhuriyeti’nin imzacısı olduğu Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 10. maddesi hatırlatılarak, Türkiye’nin bu maddeye uyması gerektiği ve hayvanların insanların eğlencesi için gösterilerde kullanılamayacağı vurgulandı.

Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi gereğince, İsveç, Avusturya, Kosta Rika, Hindistan, Finlandiya, Singapur, İsviçre, Danimarka, Yunanistan gibi ülkelerde sirklerde hayvanların gösteri nesnesi olarak kullanılması yasak. Büyük Ankara Sirki’nde geçen sene meydana gelen yangında 9 ayı yanarak ölmüştü.

Protestonun videosunu izlemek için: http://www.facebook.com/photo.php?v=10151242544387300

You may also like

Comments

Comments are closed.