DünyaManşet

ABD’lilerin %68’i için “İklim Değişikliği” çok ciddi bir tehlike

0
New York Valisi Michael Bloomberg, New York'u vuran Sandy Kasırgası sonrası karamsar şekilde ne yapması gerektiğini düşünüyor

New York Valisi Michael Bloomberg, New York'u vuran Sandy Kasırgası sonrası karamsar şekilde ne yapması gerektiğini düşünüyor

ABD’de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre amerikalıların %68’i iklim değişikliğini, “çok ciddi bir tehlike” olarak görüyor.

Rasmussen Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin başkanlık seçimlerinden bir günce seçimde oy kullanacak 1000 kişi ile görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçları Cuma günü açıklandı.

Araştırmaya katılanların %%68’nin “çok ciddi bir tehdit olarak” nitelendirdiği İklim Değişikliği hakkında bu şekilde düşünmeyenlerin oranı ise %30.

Bu sonuçlar son üç yılda kamuoyunun iklim değişikliği hakkındaki görüşünün ciddi şekilde değişmiş olduğunu da gösteriyor. Rasmussen Kamuoyu Araştırma Şirketinin aynı konu ile ilgili 2009 yılında yaptığı araştırmada İklim Değişikliğini ciddi tehdit olarak nitelendirenlerin oranı %46 olarak belirtilmişti. Aynı konuda 2010 yılında Gallup’un yaptığı araştırmada ise ankete katılan amerikalıların %48’i iklim değişikliğini ciddi bir tehdit olarak belirtmişlerdi.

Bu sonuçlar Temmuz ayında Amerikalıların %60’ı Küresel Isınmanın gerçek olduğunu düşünüyor şeklinde bir haber yayınlamış olan Washington Post Gazetesini de haklı çıkarmış oldu.

Rasmussen Kamuoyu Araştırma şirketinnin araştırmasında iklim değişikliğinin insan kaynaklı olduğunu belirtenlerin oranı %41 iken, bu durumun dünyanın normal döngüsü içinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade edenlerin oranı ise %38.

İklim Değişikliği konusunu inkar eden bazı Cumhuriyetçiler bile artık konunun önemini inkar edemiyor. Bu yıl New Jersey Valisi ve adı bir dönem Cumhuriyetçi parti başkan yardımcısı adayı olarak anılan Chris Christie bile, “İklim değişikliği bir gerçek ve ülkemizi de tehdit ediyor” itirafında bulunmuştu.

Amerikalıların iklim değişikliği konusundaki fikrini temel yönde etkileyen durum son zamanlarda birbiri ardına gelişen iklim olayları. Süper kasırga Sandy, peşpeşe rekorlar kıran hava sıcaklıkları, biri bitmeden diğeri başlayan orman yangınları ister istemez insanları değişen iklim koşulları ile bir bağ kurmak durumunda bıraktı.

New York Valisi Michael Bloomberg’inde vurguladığı gibi, “Sandy Kasırgası iklim değişikliğinin sonuçları ile ilgili bir alarm zilidir. Son yaşadığımız iklim kaynaklı felaketler de göstermiş bulunuyor ki, ABD ve Dünya ekonomisinin iklim değişikliğindeki insan faktörünü hesaba almamış olmasının bir sonucudur”

(Yeşil Gazete, Huffington Post)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.