DünyaManşetUncategorized

Yeşiller, 2013 Almanya seçimlerine hazır

0

Almanya’da gelecek yıl Eylül ayında yapılacak federal seçimler için Yeşiller Partisi’nin Başkan adayları belli oldu. Bu seçimlerle birlikte Almanya’da ilk kez bir parti, adayını delegelerin oyları ile belirlemiş oldu.

Bugün belli olan sonuçlar doğrultusunda, Almanya Parlamentosu Bundestag’ın başkan yardımcısı Katrin Göring-Eckhardt ve parti meclisi eşbaşkanı Jürgen Trittin ‘in 2013’de gerçekleşecek seçimlerde aday gösterileceği ortaya çıktı.

Göring-Eckhardt, Protestan Kilisesi’nin aktif bir üyesi. Seçilen diğer aday Trittin ise 1998 ve 2005 yılları arasında Almanya’da çevre bakanlığına hizmet vermişti.

Yapılan açıklamada, mektupla yapılan oylamaya yaklaşık 60 bin üyeden 36 bin 533 üyenin katıldığı ifade edildi. Aralarında parti eşbaşkanı Claudia Roth ve parlamento grubu eşbaşkanı Renate Kunast’ın da dahil olduğu 15 üye aday adaylığını açıklamıştı.

Parti genel sekreteri Steffi Lemke tarafından yapılan açıklamada,  “Perde arkasında yapılan siyasetin her zaman zor olduğu” ve “Yeşiller’in demokrasiye can verdiği”nin altı çizilirken, doğrudan oylama yoluyla adayları belirleme işleminin gelecekte diğer partiler için de bir örnek olacağı belirtildi

(Yeşil Gazete, Deutsche Welle)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.