ManşetSpor

İspanya’nın Davis Cup ekibi finale hazır

0

Dizindeki sakatlık nedeniyle temmuz ayında oynadığı Wimbledon ikinci tur maçından bu yana kortlardan uzakta kalan Rafel Nadal’ın yokluğunda, dünya beş numarası David Ferrer’in liderlik edeceği İspanya’da diğer tenisçiler şu şekilde: Nicolas Almagro, Marcel Granollers ve Marc Lopez.

Geçen hafta oynanan Paris Masters’ı kazanan ve bu hafta Londra’da düzenlenen ATP Dünya Turu Finalleri’nde boy gösterecek olan Ferrer hakkında konuşan takım akptanı Alex Corretja, “Sezon başında oynamayı düşünmediğini belirten Ferrer’in liderliği Nadal’ın yokluğunda çok önemli olacak. Bu görevi kabul etti ve finaldeyiz” dedi.

30 yaşındaki Ferrer için 2012 sezonu en çok şampiyonluk kazandığı yıl oldu. Yedi ATP zaferi elde eden İspanyol tenisçi, dördüncü kez David Kupası final eşleşmesi oynayacak.

İspanya, Nadal’ın yokluğunda Kazakistan, Avusturya ve ABD’yi geçerek finale uzamıştı. Çek Cumhuriyeti ise İtalya, Sırbistan ve Arjantin’i alt ederek finale yükseldi. İspanya ve Çek Cumhuriyeti daha önce Davis Kupası’nda beş kez karşılaştı ve bu eşleşmelerin hepsinde gülen taraf İber temsilcisi oldu.

Davis Kupası finali 16-18 Kasım tarihleri arasında oynanacak.

(Eurosport)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.