Spor

Kaf Sin Kaf 100 yaşında

0

Kadızade Zühtü Işıl önderliğinde, Kadızade Raşit, Süreyya İplikçi, Refik Civelek, Osman Nuri ve Örnekköylü Hüseyin’in, 1 Kasım 1912’de kurduğu Karşıyaka Spor Kulübü, 100 yaşında. Karşıyaka’nın kuruluşunun 100. yıldönümü, İzmir’de saat 19:12’de başlayacak coşkulu kutlamalara sahne olacak.

Karşıyaka camiasının taraftarlarla birlikte planladığı kutlamalar bugün saat 19:12’de başlayacak.

İzmir’in ulu çınarı Karşıyaka Spor Kulübü bugün 100. yaşını bitirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Yeni Asır’ın haberine göre, Karşıyaka Taraftar Derneği ve Çarşı Grubu, İzmir ve Türkiye spor kamuoyunda ses getirmeye hazırlanıyor. Saat 18.00’de Karşıyaka Çarşı girişinde toplanmaya başlayacak olan yeşil-kırmızılı taraftarlar gecenin geç saatlerine kadar kutlamalarını sürdürecek. Program saat 19:12’de başlayacak. Saatler 20.12’yi gösterdiğinde Karşıyaka İskele ve Bostanlı İskelesi sahili boyunca taraftarlar meşale yakacak. Sahil çevresindeki binalar ve Gümüşpala, Doğançay ve Örnekköy’den İzmir Körfezi’ni gören tüm yüksek nokta ve binalardan da meşaleler yakılacak. Bu organizasyon için Karşıyaka Taraftar Derneği 7 bin meşale temin etti.

Karşıyaka Kulüp Başkanı Cihan Büyükoral, bugün yapılacak organizasyona Karşıyaka’da yaşayan herkesi davet etti. Büyükoral, “Futbol ve basketbolda aldığımız sonuçlar ile güzel bir hafta geçirdik. Taraftarımız ve camiamızla birlikte 6 ay sürecek 100 yıl etkinliğimizin startını vereceğiz. Semtimizin aidiyet duygusu aşılamak ve yüceltmek için bu tip organizasyonlar çok önemlidir. Bunun camiaya da hava katacağına inanıyorum. Kolay değil bir asırı geride bırakıyoruz. İnşallah ikinci 100 yılımızda kendi tesisleri ve stadında daha iyi yerlerde mücadele eden Karşıyaka Spor Kulübü olur” dedi.

Bugünkü organizasyonda Karşıyaka İskelesi’nde, PTT ile ortaklaşa bastırılan 100. yıl hatıra pullarının tanıtımı da yapılacak.

(Eurosport.tr)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.