KadınManşet

Feminisler, Fatma Şahin’i protesto etti

0

Feminist kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i, ‘Kadın Hakları İçin 30 Yıllık Çaba’ konferansına girişinde protesto etti. Şahin protestocuları, ‘uluslararası platformda yapmamalıydılar’ diyerek eleştirdi.

Feminist kadınlar, Birleşmiş Milletler , ’Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Yok Edilmesi Sözleşmesi’ kapsamında İstanbul’da düzenlenen ’ Kadın Hakları İçin 30 Yıllık Çaba’ konulu uluslararası konferansı ve Bakan Fatma Şahin ’i protesto etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katıldığı konferansı tepki gösteren İstanbul Feminist Kolektif üyesi kadınlar konferansın yapıldığı otelin önünde toplandı ve slogan attı. “Kadın katillerine ceza indirimleri kaldırılsın” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, yaptıkları basın açıklamasında, kadına karşı ayrımcılığın sürdüğünü ve Türkiye ’nin cinsiyet ayrımı raporunda 135 ülke arasında 124. olduğunu belirtti.

Toplantının yapıldığı otele gelen Şahin, protesto nedeniyle otopark girişini kullanmak zorunda kaldı. Protestocu kadınlarla polisler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

ŞAHİN: ORASI ULUSLARARASI ARENAYDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tenis turnuvasının finalinde protesto edilmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Şahin, ”İç siyasette otururuz, sandıkta gerekli hesaplaşmayı yaparız ama orası uluslararası bir arena. 170 ülkede canlı yayın var ve ben orada ülkemi temsil ediyorum. O yüzden onu yapan arkadaşların empati yapmasını, hoşgörülü olmasını, ülkenin menfaati için topyekun hareket etmeyi öğrenmeleri gerekiyor” dedi.

(Turnusol)

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.