Doğa MücadelesiManşet

Ağaoğlu 1453’e karşı 2 günde 20bin imza

0

Yesilist.com web sitesinin Maslak 1453 projesine karşı başlattığı “İstanbul uyan, kabusun gerçek oluyor!” kampanyasına imza verenlerin sayısı 48 saat içinde 20 bini geçti.

Maslak 1453 projesine karşı halen imza atmadı iseniz buradan kampanyaya katılabilirsiniz.

Kampanyayla iş makinelerinin Fatih Ormanları’ndan çekilmesi ve proje için Ağaoğlu Holding’e verilen iznin iptali talep ediliyor.

Kampanyaya atılan her imza için, Ağaoğlu Holding‘e bir talep e-postası gidiyor. E-postanın içeriği şöyle:

“Ağaoğlu Holding’in iş makinelerini Fatih Ormanları’ndan derhal çekmesini istiyoruz.

“Yüzyılların kenti, yuvamız, gürültüsüne, karmaşasına rağmen sevdiğimiz şehrimiz bugün koskoca bir metropol olan İstanbul’un kendine has doğası, kültürü, değerleri, Boğaz’ı, yüzyılların izlerini taşıyan mahalleleridir, bu şehrin albenisi.

“Ama büyümek, gelişmek adına yok ediyoruz değerlerimizi. Mimar Sinan’ın su kemerleri diktiği, İstanbul’un akciğeri, çeşit çeşit kurda kuşa yuva Fatih Ormanı’nın tam ortasına 320.000 metrekarelik bir beton kütle konuyor. Ağaçlar kesiliyor, beton temeller atılıyor, orada yaşayan doğal hayat yok oluyor ve bütün bu yıkım, yapay kentlerde önceden belirlenmiş suni ‘sosyal’ ve ‘kültürel’ eğlenceler yaratmak için. Oysa İstanbul’un güzelliği, eskiliği, kendi kültürü, şehrin dört bir yanına yayılmış, kimi zaman gizli kalmış hazineleri ve gizemidir.

“Biz, İstanbullular, bakmazken bir sabah kalktık ve Fatih Ormanı’mızın yok edildiğini öğrendik. Kızgınız, üzgünüz, ve biz farkında değilken ormanımızın sözde çevreyle dost binalar için yok ediliyor olmasını kınıyoruz. Asıl sürdürülebilir olan kültürel değerleri korumak iken 320.000 metrekarede yapay bir dünya yaratmak isteyen projeye onay verilmesini de 1453’ten beri bizim olan şehrimizin ve kültürünün yok edilmesi olarak addediyoruz.

“Ağaoğlu Holding’in iş makinelerini Fatih Ormanları’ndan derhal çekmesini istiyoruz.”

Yeşilist nedir?

Yeşil işletmeleri, etkinlikleri ve haberlerin takip edilebileceği bir web sitesi olan Yeşilist, çıkış noktasını, “çevreye duyarlı ve sağlıklı yaşamı seçenler olarak, yeşil olmanın sanıldığından kolay olduğunu ve akıllı seçimlere hiç de uzak olmadığınızı göstermek”; amacını ise “ortak deneyimler yaşadıklarımızla bir araya gelmenin yanında yeşil olmak isteyip nereye gideceklerini kestiremeyenlere de elimizden geldiğince rehber olmak” olarak tanımlıyor

(Bianet, Yeşil Gazete))

You may also like

Comments

Comments are closed.