ManşetTürkiye

Van Belediyesi Basınla İlişkiler Müdürü Adnan Bilen, “Açlık grevi sona erdi haberleri asılsız”

0

50. gününe gelinen Açlık Grevinin Van F Tipi Cezaevi’nde sona erip ermediği konusunda bilgi vermek üzere Van Belediyesi Basınla İlişkiler Müdürü Adnan Bilen, bu sabah Açık Radyo’da hafta içi her sabah yayınlanan Açık Gazete programına telefon ile bağlandı.

PKK ve PJAK’lı tutukluların Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması, ana dilde eğitim ve ana dilde savunma hakkı talepleri ile başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde 50. güne gelindi. Hükümet kanadında Sağlık Bakanının bayram öncesi yaptığı açıklamalar açlık grevinin sona ermesini bekleyenleri umutlandırmış olsa da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamalar tüm umutları bitme noktasına getirdi.

Dün yaşanan bir başka gelişme ise BDP’nin 30 Ekim tarihini, “Hayatın tüm alanlarında yaşamı durdurma” eylemi sırasında yaşandı. Van ve Diyarbakır’da tüm sivil hayatı durma noktasına getiren sivil itaatsizlik eylemi sırasında Anadolu Ajansından geçen, “102 tutuklu açlık grevini sona erdirdi” haberi üzerine başbakan Erdoğan  sosyal medya sitesi twitter üzerinden yayınladığı ancak kısa süre sonra kaldırılan mesajında bu haberin çifte bayram olduğunu belirtti.

Açlık Grevinin Van F Tipi Cezaevi’nde sona erip ermediği konusunda bilgi vermek üzere Van Belediyesi Basınla İlişkiler Müdürü Adnan Bilen, bu sabah Açık Radyo’da hafta içi her sabah yayınlanan Açık Gazete programına telefon ile bağlandı.

182’si Van’da olmak üzere 300 tutuklunun açlık grevini sona erdirdiği habrlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirten Bilen, Grevi sona erdiren 182 kişinin tutuklu olmadığını, dışarıda bulunup eyleme destek vermek için bir haftalığına açlık grevi yaptıklarını ifade etti.

Tutukluların süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine devam ettiklerini belirten Van Belediyesi Basınla İlişkiler Müdürü Adnan Bilen, 182 kişinin ise süreli ve dönüşümlü açlık grevi yaptıklarını. Bir hafta sürecek açlık grevi eylemini de bu tarihin bitiminde sona erdirdiklerini açıkladı. Van F Tipi cezaevinde ve ülkedeki diğer cezaevlerindeki süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin ise 50. gününde devam etmekte olduğunu belirtti.

BDP’nin “Hayatın tüm alanlarında yaşamı durdurma” adı altında yaptığı sivil itaatsizlik eyleminin Van ayağını da aktaran Bilen, esnafların %100 oranında kepenk kapattığını, okullara hiçbir öğrencinin gitmediğini, sivil hayatın durma noktasına geldiğini belirterek 25bin kişinin de cezaevi önünde toplandığını söyledi.

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.