İklim KriziManşet

Keles’te termik inadı AKP’den istifalara yol açtı

0

Bursa, Keles’te kurulması planlanan termik santral AKP’de istifalara yol açtı. Bölgedeki 4 köyden 57 kişi AKP üyeliğinden istifa etti.

Keles’in Kozağacı bölgesinde kurulması planlanan termik santrale direniş giderek büyüyor. Bölgedeki 23 köyün kaldırılmasını içeren projeye dikkat çekici bir tepki daha geldi.

Bölgedeki Durak, Issızören, Harmandemirci ve Denizler köylerinden 57 kişi AK Parti üyeliğinden istifa etti. 

Termik santrale tepki için AK üyeliklerinden istifa eden köylüler dilekçelerini Keles İlçe Başkanı Yaşar Keskin’e teslim ettiler. Keskin de yönetim kurulunu ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra 57 kişinin AKP üyeliğini sistem üzerinde sonlandırdı.

İstifaların parti için kayıp olduğunu söyleyen Keskin, son seçimlerde bölgedeki köylerden yüzde 85 ila yüzde 90 arasında oy aldıklarını belirterek ’Her istifaya üzülüyoruz. Ancak üyelik gibi istifa da doğal bir haktır. Kendilerini hoş karşıladım’ dedi. Keskin, Keles’te AKP’nin 2 bin üyesi olduğunu da sözlerine ekledi.

İlçe Başkanı Keskin, Termik santral konusunun hükümetin kararı olduğunu ve Türkiye’nin enerjyi de ihtiyacı olduğu gerçeğini herkesin kabul etmesi gerektiğini söyledi. Keskin, ’ Biz her zaman vatandaşın yanındayız. Ankara’nın kararına bir şey diyemeyiz ancak vatandaşın hakkını korumak için de elimizden geleni yaparız’ ifadelerini kullandı.

(Olay)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.