Spor

Elvan, Paris’te umut tazeledi

0

Elvan Abeylegesse, Dünya Yarı Maraton Şampiyonası’ndan çekildikten bir hafta sonra katıldığı Paris 20 kilometre mücadelesinde 66 dakikanın altında finiş görerek ikinci oldu.

IAAF takviminde bronz kategoride bulunan ve bu yıl 33’üncü kez düzenlenen geleneksel Paris 20 Kilometre yol yarışına katılan Elvan Abeylegesse, 1:05:41’lik derecesiyle ikinci sırada finiş gördü. Sakatlığı nedeniyle 2012’de doğru düzgün yarışa çıkamayan, Avrupa Şampiyonası, Olimpiyatlar ve son olarak da Dünya Yarı Maraton Şampiyonası’nı atlayan Abeylegesse, Paris’teki bu derecesiyle büyük moral buldu.

Yarışı kazanan 23 yaşındaki Kenyalı Cynthia Jerotich, Elvan’ın yedi saniye önünde gördüğü 1:05:34’lük finişi ile dünyada bu yılın en iyi 20 kilometre yol yarışı derecesine imza koyarken, Abeylegesse de kariyerinin en iyisini koştu. Türk sporcunun derecesi, Lornah Kiplagat’ın 1:03.21 ile zirvesinde bulunduğu tüm zamanlar listesinde de 15’inci sıraya yerleşti. Bu arada yarışın birincisi Jerotich, parkur rekorunu da yedi saniye ile kaçırdı.

Paris 20 kilometre yarışında erkekler birinciliği ise Burundi’den Ezekiel Nizigiyimana’ya gitti. 22 yaşındaki atlet, finişe 58:11’lik derecesiyle Kenyalı Evans Kiplagat’ın dört saniye önünde vardı.

(Atletizm Dünyası)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.