Kültür-SanatManşet

Kardeş Türküler’in Batman konserinde iki dilde “savaş istemiyoruz” mesajı

0
Kardeş Türküler grubu; Batman’da verdiği konserde türkçe ve kürtçe “Em Şer Naxwazin- Savaş İstemiyoruz” diye haykırdı. Kardeş Türküler’in Batman konserinde coşku doruktaydı.

Şivan Perver’in Mirkot şarkısıyla sahneye gelen grup, konserin yapıldığı şehir stadındaki seyircilerin de coşkusu ile deyim yerindeyse kendinden geçti. Barışı sembolize eden beyaz kostümleriyle sahneye çok yakışan Kardeş Türküler bugüne kadar çıkardıkları beş albümden seçtikleri repertuarla seyircilerin gönlünde bir hoş seda bıraktı.

Türkçe, Kürtçe, Azerice, Ermenice, Gürcüce, Lazca, Çerkezce, Pontusça ve Farça dillerinde şarkılar söyleyen grup çok sesliliğin zenginliğini yaşıyor ve yaşatıyor. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi müzik birimi tarafından hazırlanan bir konser çalışmasının adı olarak gündeme gelen Kardeş Türküler, Anadolu halk şarkılarını kendi orijinal dilleriyle yorumlamayarak Türk, Kürt, Azeri, Ermeni, Laz, Gürcü, Çerkez, Çingene, Makedon, Alevi vs. ezgileriyle farklı etnik grupları bir çatı altında toplayabiliyorlar.

Batman konserinde şehir stadyumu, konser ücretli olmasına rağmen bir hayli kalabalıktı. Batman halkının Kardeş Türküler’en ve kardeş olmaya duyduğu özlemin bir göstergesi oldu bu. Yaklaşık 2 saat süren konserde türkülere eşlik etmekten kendini alamayan seyriciler yerlerinde duramıyorlardı. Herkes oturduğu yerden ayağa kalkarak tezahüratlarla, halaylarla gruba eşlik ediyordu.

Kardeş Türküler, Barman’da Hasankeyf’i de unutmadı, bunun için de şarkılar söylediler ve konseri “Hasankeyf yok olmasın” diyerek noktaladılar.

(Batman Çağdaş, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.