Ekolojik YaşamManşet

Sağlıklı beslenmek onların da hakkı

0

Sağlıklı beslenmek, ekolojik gıdalar tüketmek hepimizin olduğu gibi  ünlülerin de hakkı. Ekolojik pazar ağını her geçen gün genişleten Buğday Derneğinin haftanın belli günlerinde belli semtlere kurduğu ekolojik pazarlarda karşınıza her an medyadan veya sanat dünyasından aşina olduğunuz bir yüz çıkabilir.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin ilk halkasını 2006 yılında Şişli’de kurduğu %100 Ekolojik Pazarda hem sağlıklı gıdaya ulaşan, hem çocukları ya da aileleriyle keyifli saatler geçiren müdavimler arasında Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Nil Karaibrahimgil, Leman Sam, Şehnaz Sam, Derya Köroğlu, Nejat Yavaşoğulları, Alper Kul, Tuncel Kurtiz, Tuğçe Kazaz, Burcu Güneş, Hülya Darcan, Jülide Kural da var.

İstanbul’da oldukları hemen her cumartesi ekolojik pazara gelen Leman Sam ve Şehnaz Sam, bir yandan alışverişleriyle diğer yandan da pazarda düzenlenen özel günlerde verdikleri resitallerle kurulduğu ilk günden bu yana ekolojik ürün çiftçisi ve üreticisine destek oluyorlar. Sam Ailesi gibi Bulutsuzluk Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları, Derya Köroğlu ve Alper Kul da hem ekolojik pazarın hem de Buğday Derneği’nin yürüttüğü yerli tohumların yaygınlaştırılarak korunması kampanyasının destekçileri arasında. Pazarın müdavimlerinden Halit Ergenç-Bergüzar Korel çifti de fırsat buldukça oğulları Ali ile hem haftalık gıda alışverişlerini yapıyor hem çiftçilerle sohbet ediyor hem de kahvaltı ediyorlar.

Buğday Derneği denetimi ve danışmanlığında yerel yönetimlerle birlikte kurulan %100 Ekolojik Pazarları tercih eden sanatçılar, sağlıklı beslenmek istedikleri, gıda güvenliğini önemsedikleri için, kimyasalsız ve GDO’suz alanlar olarak Buğday Derneği’nin denetimindeki ekolojik pazarlardan güvenerek alışveriş yaptıklarını belirtiyorlar.

%100 Ekolojik Pazarlardan alışveriş edenlerin sayısının artmasıyla paralel olarak, ekolojik ürüne olan talepte de artış gözleniyor. Bu artışla birlikte Buğday Derneği’nin destek ve danışmanlığında kurulan %100 Ekolojik Pazarların sayısı altıya ulaşmış durumda:

Şu anda faaliyette olan ekolojik pazarlar ve kuruldukları gün bilgileri ise şöyle:

Şişli %100 Ekolojik Pazar Her Cumartesi 7.00 – 17.00
Lala Şahin Sokak Feriköy

Bakırköy %100 Ekolojik Pazar Her Cuma 9.00 – 18.00
Airport AVM arkası Açık Otopark Alanı

Beylikdüzü %100 Ekolojik Pazar Her Cumartesi 10.00 – 18.00
Enver Adakan Caddesi, Beylikpazaryeri

Kartal %100 Ekolojik Pazar Her Pazar 8.00 – 18.00
Kartal Meydanı, Kaymakamlık binası yanı

Konya- Meram %100 Ekolojik Pazar Her Cumartesi 9.00 – 18.00
Melikşah Mahallesi, Melikşah kapalı pazaryeri

Burhaniye %100 Ekolojik Pazar, eylül ve ekim ayları her pazartesi Burhaniye semt pazaryeri

(Ntvmsnbc)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.